有冇人屎忽痕整咗日本ttp卡

107 回覆
1 Like 6 Dislike
其實收入印紙好似「郵票」咁
機場啲便利店都會有, 除非咁啱果間冇曬
買呢啲野係便利淨係收cash

係整卡嘅counter唔收cash
LM
你用BNO咪英國囉
疫情前整左, 過埋期, 用左五次
張卡好多免稅地方唔識睇, 而且print出黎上陸地點勁細粒
次次都搞一輪
同埋都係入境用多, 離境原本就唔洗排
機場整卡果度好似係入境前?
未去整卡度又未知真係批唔批
無理由買定過去
去到批咗又要走去買再返去
幾戇鳩下
呢個係卡背?
好快,幾分鐘,都無咩人

唔知道你講緊乜

想整咪係個網apply左先 依家聽聞要等返兩個月左右先叫你「面試」

佢話你可以面試就落機去便利店買郵票lor (四大機場國際線都有便利店)

整證counter係禁區內外都有

我整果陣係羽田冇人排隊15分鐘搞掂, 有人排隊就自求多福了
我下轉飛就可以第二輪審批啦
我意思係,如果係機場第二輪成功,就要去第二度買stamp,再返返去俾錢
如果買定先去做審批,萬一唔批就蝕
其實佢叫得你第二輪, 只要你帶返果張信用卡就一定批架喇, 所謂面試根本乜都唔會問, 你掉低堆野比佢take copy + 簽名 + 比stamp就得, 佢會即場出卡比你
嚟緊飛成田,係機場搞定出去搞好?而家未有stamp
禁區外個counter好似夜晚8點就收皮, 睇你班機趕唔趕到, 如果去到前面有人整, 你就有排等

出去機場外啲管理局, 位置極度inconvenient

同埋冇記錯佢要你本身一年入境好似一/兩次咁, 你自己check下, 如果呢個原因唔批你就unhelp
嚟緊係飛得返後第二次飛,聽講會計埋當次
坐ANA,20:00前一定得
咁我係機場入境後,係咪話機場內買到stamp?
唔想搏,陣間佢唔批就蝕
始終用信用卡個條件好含糊咁
機場啲便利店會有架喇
唔知有冇得整整下到佢收錢先話唔記得買印紙, 然後再過去, 但係後面有人排緊又唔知洗唔洗你重新排
洗唔洗帶返張相?我唔見左upload比佢個張實體相
感謝巴打 好詳細 不過嚟緊飛凌晨 5點到羽田 咁早應該未開 唯有離境先搞 感謝
帶登記果本passport + 登記果張信用卡就夠
想問下有呢張卡係排邊一個counter? 在留卡果邊?
入境有一排寫住ttp
好似同日本人同一條隊
太耐之前唔知有冇變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞