[A/I] Fate/Grand Order JP [1010] 不愧是我推的拉打

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
依加仲有冇啲好似白貓咁樣玩法嘅手機game
https://lih.kg/kasELS

咁都燒到fgo
明明係黑狗自己拎黎
FGO個玩法同抽角根本餵屎 呢句佢又無講錯
佢講到白貓唔係咁
抽武抽角分開抽
仲要貴到pk
v1.0 所有人物動作模組一9樣
衰撚過學生作品
自己隻驚留唔到人懶去其他驚到,又真係on99
都係飛高po高質,新人入坑會同佢講唔好玩,屎黎
可以堅持玩落去證明佢係m
唔可以軟對抗
d絆加成禮裝應該合埋一張定分開?
亂倫有咩唔啱?
不得不說fgo平衡性好過白貓豪多…

呢個任務係發生咩事
今次巡靈3隻配佈 是但一個升到10lv / 40lv
點解係斯卡哈要係assassin先做到?
我啱啱CBA升到40lv都解唔到, 點解要殺階?
配佈....
用巡靈之葉換的個3隻呀
原來要用葉換嗰隻
抽卡又係叫乜乜第三彈
當我冇講過
【京阿尼音樂節 11 月回歸,「Key社三神作」、《驚爆危機》、《涼宮春日的憂鬱》等千禧年代經典主題曲將被演出,SOS團 5 人組將全員出席】

隔年舉辦的「京都動畫粉絲感謝活動」,將於今年 11 月回歸,並第二度舉辦「京阿尼音樂節」。音樂節的演出名單於今日公佈,在辦公室看到名單的我差點忍不住叫了出來,現在只能忍住歡呼的衝動,寫著以下文字:京阿尼最經典的動畫作品全都回來了!

橫跨兩日的「京阿尼音樂節」,將會有以下歌手參與演出:下川美娜、Lia、eufonius、平野綾以及 SOS團等等。而她們分別為以下動畫演唱主題曲:《驚爆危機》(包括校園篇及The Second Raid)、《AIR》、《CLANNAD》及《涼宮春日的憂鬱》。沒錯,全都是京都動畫於千禧年代推出的作品,全都是最經典、當年最受歡迎的作品、全都是我(以及我等 00 年代入宅的動畫迷們)的青春。

今年是「京阿尼音樂節」第二次舉辦,上一次是 2021 年。有觀賞第一次音樂節的朋友都會知道,上次的演出陣容集中於京阿尼一零年代推出的作品,兼以自家原創動畫為主。雖然我在網絡上(因為肺炎的關係無法飛抵日本,可惡)也是看得很高興,但對我這種老京阿尼粉而言(嗯,「Key社三神作」入宅的話也算吧),還是有點不夠滿足。當年演唱過歌曲中最老的一部,就已經是 ChouCho 驚喜演唱《冰菓》的片頭曲了(當時現場的歡呼隔著口罩也聽得到)。

所以老實說,就算京阿尼 5 月公佈今年將再次音樂節,本來我也不預期演出陣容會有多大驚喜,結果是我錯了—而如此的錯誤是令我多麼高興。名單中還有不少驚喜(例如《日常》也會參演!),近年大家最熟悉的作品也會登場(《吹響吧!上低音號》當然會有),所以結論是:

抽啊!

抽選已在今日開始,祝大家好運。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞