內地網民列7大「窮男人」特徵 最愛智能錶+這款鞋!窮男崩潰:全中

388 回覆
76 Like 335 Dislike
中晒
真•窮撚表示超過錯晒
1.自己剪頭髮先齊,因為係用電剪鏟青係最易嘅嘅。剪碎反而更需要技術。
2.皮膚呢d天生個播。
3.屌佢,知唔知而家Uniqlo都好撚貴,100蚊條褲佢買俾我睇吓?我著得起GU炸。
4.又係唔知米貴,真窮素4表示手機有鐘根本唔會買智能錶。
5.屌你,reebok同puma平過adidas囉,所以唔會買adidas,anta唔好意思唔係幾覺邊度有賣……
6.蘋果咁撚貴,緊係用an機啦。
7.窮撚表示要為慳錢係會踩單車的,順便做埋外賣仔,巴士同地鐵都太奢侈了。
其實同香港人D 打扮好唔一樣
我老闆幾億身家都係搭地鐵
仲要專登行去特惠站嘟減兩蚊嗰隻
一半公屋+當房戶
依D人當透明?
得男人 女人呢
D女比有錢地中海肥佬當狗咁屌都比唔你摸手仔
關我撚事咩 佢地係要大大個logo 印係件衫到先叫好睇
咩係anta 鞋
其實有錢特別係做生意好忙嗰啲好少買車
我老闆都冇車
我問過佢點解唔買車
佢答 坐巴士仲有得瞓覺
因為佢有時做完野再去做gym 都做到零晨 根本唔夠瞓
支那仔講野都討論到咁耐
戴G-叔 情何以堪
我發現ig tag得多某d地方會有班中国男人pm
似呃錢,我見到就block
睇profile就似係上面個巴打講嘅資整樣
但總有浸柒味

我估佢地專係咁呃d老港女
我有車,幾層樓,你未揸過車梗係唔知返工幾塞車啦,傻鳩
不如問吓你地班撚樣咩心態啦,大肚婆都唔讓,個人窮性格就會閪
正如我夠有車但都唔一定要返工揸
公司在1994年成立,總部設在福建晉江,董事局主席兼CEO為丁世忠。[1]

安踏體育在2007年於香港交易所上市,招股價$5.28港元,並獲美國NBA籃球隊休斯頓火箭班主萊斯利·亞歷山大入股。[2]首日上市收市價是$7.5港元,較招股價高42%。[3]

~wikipedia
我台灣上市公司老細都中曬
嗰啲post係屌緊話好似老馮要讓座畀大肚婆 唔讓就係錯
讓係人情 唔讓都唔等於錯喎
九成係啦
平時戴g shock
做運動戴garmin唔通話俾你知咩?
話全中果班真係咁多人自己剪頭髮?
有錢人品格係獨特啲
啲五毛仲話支妹唔貪錢 正傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞