【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (22) 推しの子 OP| NHK 18祭

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
CD Obi係粉紅色
封底曲目係1, 2, 3, 4
有個扮黑膠碟內紙套
加個防靜電PVC套套住隻CD

黑膠 Obi係綠色
封底曲目係 A1, 2, B1, 2
竟然冇咗個黑膠碟內紙套
只係得個防靜電PVC套套住隻黑膠碟
多咗張兔仔形嘅曲目表

其餘全部嘢完全一樣
黑膠包得咁hea嘅
如果玩開黑膠唱片的話
就肯定唔會講呢句

呢隻碟已經係黑膠碟之中嘅超豪華包裝
好犀利
見證歷史中
原來係咁
響X睇返部份收到隻碟嘅人講
話音色麻麻
等我收到貨錄返個192kHz 24Bit嘅版本試試先
其實近年嘅日本流行歌曲榜指標
係咪唔再睇Oricon?

好似個個Artists都係攞Billboard做流行指標
唔知
等高人解畫
聽返嚟就係

Oricon實體比重高,綜合榜對啲團依然有優勢,喺出碟嗰個禮拜冠然後開始跌/飛榜,所以Oricon都有俾人話唔能夠真實反映到一首歌嘅流行程度 ,好似Idol Billboard 15連冠但係Oricon綜合單曲冠得1個禮拜

Oricon依家據說主要睇下戴,streaming同綜合就睇Billboard
合理喇, 依家用家都係streaming多
咁IDOL 實體碟Oricon賣幾多隻?
賣完一批就唔再版嘅實體碟
你想有幾多消量
點解會有錢唔賺
介紹返
真正嘅Idol 最賣得嗰隻7吋黑膠細碟

面就係得咁多嘢:
一張彩色薄粉紙封面,另一面就係歌詞解說
一個唱片公司Logo嘅內紙套(你地睇返アイドル隻CD都扮到有呢個紙套)
個PVC內套袋住隻碟(歐美嘅黑膠係唔興用呢個PVC套)

所以我咪話呢隻アイドル嘅黑膠 (CD)係超級豪華包裝啦
佢哋隻隻都係完全生產限定盤
如果唔係隻the book 都唔會再販過一次都炒
Cls咁狼死
5萬7左右,雖然冇其他single嘅實際數字不過一定好過怪物,祝福同直木賞嗰幾隻多多聲
唔該巴打
又係毒和?毒和出名黑店多
咁又唔好話人地係黑店
佢標個價係佢嘅自由
我地見到個價當笑話都係我地嘅自由

黑店嘅定義係:
佢標價$120
比咗錢先發現只得個封套(仲要係翻印)
要買埋裡面嘅嘢就要比多$1080(好人嘅話就比返個原裝封套你)
呢樣就先係黑店
黑店就算鳩數
想問 大佬用咩黑膠碟機
最近買多左黑膠碟機 但冇機
求介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞