留意到只有科大先會講自己讀「三大」

143 回覆
761 Like 76 Dislike
高登自膠
我淨係留意到hku同cu 好多人
最鍾意一入u就係ig profile打自己大學名
反而ust 少啲人好似另外兩間咁
鍾意拎大學名打飛機
我讀五大
浸大原來咁垃圾

不過幼兒教育邊間最出名?
ARWU搞乜嘢
UST點會咁低
Hku
無計 budget唔夠
買唔晒2邊
咪又係出嚟做到成隻狗咁
有咩所謂
連QS都俾Poly過埋
有十幾個中大人嬲左
諗返起之前港大醫學院QS俾中大過咗
D talks全部轉晒講THE

不過排名真係同教學質素冇咩關係
見HKUMed排31就知咩料啦
中大出既人多數係mk/毒撚/村姑
申: hku
arwu係有啲on9有個criteria 係多唔多論文上science/nature
科大少林寺創辦於1977年,是香港科技大學的一部分,也是香港少林寺拳法總會的總部之一。它的創辦者是香港著名的武術家、教練和學者陳建華博士。

少林寺拳法作為中國傳統武術之一,有著悠久的歷史和文化傳承。科大少林寺的創辦旨在將這一傳統文化傳承下去,並且將其與現代科技和文化相結合,讓更多的人了解和學習少林寺拳法和中國武術文化。

科大少林寺的建築風格和佈局也體現了傳統的寺廟風格,其中包括大雄寶殿、藏經樓、禪房和練功場等。寺內常年有少林寺拳法的訓練和比賽,也舉辦了許多佛教文化活動和展覽,吸引了許多國內外遊客和參觀者前來參觀和學習。

今天,科大少林寺已經成為了香港最著名的少林寺拳法訓練中心之一,也是一個重要的文化場所,為香港和全球的武術愛好者提供了一個學習和交流的平台。
讀屎片先會講大學名黎博懵
shitty llb/poly三寶/科大gbus qf >>>> kong u垃圾科
全部排名都on9
或者應該話佢哋唔反映UG教學質素

可惜有啲人/政府都係會睇,好似英國之前搞嗰個visa噉
shitty llb唔配同poly三寶/gbus qfin擺埋一齊
傻閪仲有vet
點解咁留意排名
bachelors 讀一間 master再讀另一間又點計
再講香港好細 依啲有咩好比較
睇人工仲實際
vet >= 三寶 ~= gbus qfin >>> shitty llb
我讀九龍三大
公道排
mbchb > vet >= 三寶 ~= gbus qfin >= mbbs >>> shitty llb
總之hku係垃圾就啱
其實城理浸合併做九龍大學,真係利多於弊
來來去去都只係啲職員反對,怕合併後,架構重疊,會俾人剁
老老實實,咁又唔係好關 City 間學校事
就算 HKU LLB 嘅吸引力都大減,依家幾乎無狀元會揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞