Better Call Saul今年會唔會喺艾美獎攞獎?

49 回覆
23 Like 5 Dislike
講真
真係唔想如此神劇連一項Emmy都攞唔到
今年真係Now or Never喇。。。
我都想,但今年succession 咁好睇,有啲難度
best series同Rhea Seehorn難啲
Bob可能執到雞
bcs屌打啦
同意 今屆個drama lead actor陣容麻麻地
反而隔離comedy完全係神仙打交
有冇睇過succession先
唔覺得bcs屌打
雖然未出提名,但覺得succession 男主角內鬥已經好精彩喇喎
反而女主角冇乜睇頭

喜劇唔熟,希望The bear贏哂
Barry嘅Anthony Carrigan除外
我私心想The Bear贏 但Barry同Ted Lasso都好強
Drama其實真係得Bob同Cox同Culkin有啲料到
其他真心麻麻 見到Variety個prediction直頭連Pedro Pascal都排到勁頭

Anthony Carrigan應該係選supporting actor btw
佢19同22兩屆都係提名supporting
有提名但一個獎都無
Succession先好似俾人低估,香港好似無人睇咁 但套嘢喺美國好似好hit
bcs 上半季咁好睇, 上年都拎唔到, 反而SUCCESSION 上季無咁好睇都拎到
bcs 下半季變左後日談無上半季咁好睇, SUCCESSION 最終季基本上集集都咁好睇, 真係唔好咁大期望
我反而覺得Cox冇得鬥,根本就唔係lead actor
Strong同Culkin係大熱,Strong臨尾反抽
就好似Macfadyen S3 finale反抽Culkin一樣,雖然可能Macfadyen 不嬲都贏緊

覺得Barry唔強,尤其是上年咁勁但Sarah Goldberg 竟然入圍都冇,今年可能仲難
知Carrigan 係supporting
我包攬comedy所有category一齊講,講得唔清楚
香港應該無乜人有HBO
Netflix已經滿足左好多人既需求
Succession橫掃咗幾屆
睇唔透點解The Bear 係喜劇
Ted Lasso 贏真心嬲
Variety 係咪somehow Brian Cox 仲高過Jeremy Strong 果個
希望HBO all in Succession
希望啦
上年真係失望到爆
Succession 係真係幾hit但又唔係真係多過bcs好多
除非有IP野
講低估bcs 都唔差 明明咁多人有NETFLIX, 就係無乜聽過身邊有人睇
variety條友不嬲都係想create noise多過認真做預測
睇gold derby或者Scott Feinberg啲預測好過
Strong攞過其實應該比下機會其他人
即係就算我鍾意Breaking Bad都覺得當年 Bryan Cranston同一個角色攞4次好離譜

Sor係我睇錯以為你講lead
我覺得Barrigan今屆機會其實都大
但好大機會係Barry唯一跑出到嘅category
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞