根度簡以900萬年薪降價加盟巴塞

303 回覆
176 Like 19 Dislike
所謂高強度嘅英超15/16 16/17仲要比德甲head撚住 啲英超撚重伸隻龜頭出嚟話自己係最強聯賽
咪9成靠皇馬贏囉
巴塞中間msn贏一次
唔係皇馬盛世係咩?
一提親西甲歐戰盛世
啲英超撚唔係話疤夢三成十幾年前就算鳩數啦
就係話得蝗五季四冠,西甲根本痴金糠
輕鬆無視下體嗰幾季都勁撚癲
10-11到16-17西甲每季都有兩隊入四強,其中兩季仲內戰
無可否認蝗的確係嗰陣西甲最撚出色嗰隊
明明疤頹咗之後下體都接咗幾年力
但講到西甲得蝗歐聯勁
當年下體外戰唔勁點拎兩個亞軍
你咁樣講咁十幾年前都唔叫西甲盛世啦 巴塞盛世咋嘛
巴塞統治歐聯嗰陣就叫西甲盛世 皇馬統治歐聯嗰陣就叫皇馬盛世
有冇皇馬5年4冠咁盛
5年4冠有兩次都係對返自己西班牙隊伍都唔叫西甲盛世?
歐聯決賽英超內戰就英超盛世
歐聯決賽馬德里打比就淨係蝗盛世
唔講仲以為下體入決賽係白撞
巴塞玩曬皇馬連屎都冇得食嗰陣就係西甲盛世
喺佢哋眼中西甲得皇巴兩隊
嗰段時間歐霸盃都畀西維爾玩到爛曬 都唔叫盛世
近10年歐聯決賽

2012–13 拜仁慕尼黑 德國 2–1 德國 多蒙特
2013–14 皇家馬德里 西班牙 4–1 西班牙 馬體會
2014–15 巴塞隆拿 西班牙 3–1 意大利 祖雲達斯
2015–16 皇家馬德里 西班牙 1–1* 西班牙 馬體會
2016–17 皇家馬德里 西班牙 4–1 意大利 祖雲達斯
2017–18 皇家馬德里 西班牙 3–1 英格蘭 利物浦
2018–19 利物浦 英格蘭 2–0 英格蘭 熱刺
2019–20 拜仁慕尼黑 德國 1–0 法國 巴黎聖日耳門
2020–21 車路士 英格蘭 1–0 英格蘭 曼城
2021–22 皇家馬德里 西班牙 1–0 英格蘭 利物浦
2022–23 曼城 英格蘭 1–0 意大利 國際米蘭

計入決賽球隊次數
西甲8次
英超7次
英超就3隊捧過盃 鏝軌猁
西甲就得皇巴
Goodest Logic
2002–03 AC米蘭 意大利 0–0*[H] 意大利 祖雲達斯
2003–04 波圖 葡萄牙 3–0 法國 摩納哥
2004–05 利物浦 英格蘭 3–3*[I] 意大利 AC米蘭
2005–06 巴塞隆拿 西班牙 2–1 英格蘭 阿仙奴
2006–07 AC米蘭 意大利 2–1 英格蘭 利物浦
2007–08 曼聯 英格蘭 1–1*[J] 英格蘭 車路士
2008–09 巴塞隆拿 西班牙 2–0 英格蘭 曼聯
2009–10 國際米蘭 意大利 2–0 德國 拜仁慕尼黑
2010–11 巴塞隆拿 西班牙 3–1 英格蘭 曼聯
2011–12 車路士 英格蘭 1–1*德國 拜仁慕尼黑

再計早多十年
車獌利阿都入過歐聯決賽
我覺得一個聯賽去到盛世除咗睇冠軍
都要consider決賽/四強有幾多隊
當時西甲絕對做到盛世嘅要求
(五連霸+兩次內戰+7次佔半壁江山)
比起呢幾年英超係有過之而無不及
當然兩個盛世邊個恐怖D就好明顯
呢廿年
車獌鏝猁阿熱都入過歐聯決賽
係咪要四冠入面兩冠係馬體會贏 你先覺得係西甲盛世

咁樣唔係西甲盛世

咁樣就係西甲盛世
咪就係話你根本唔明人講乜

所以你一開始要講38場波
講緊你無法子明
我已經唔想同你講啦 end啦
人地無視左弱隊咁去睇呀

你都仲唔明呀?
唔想你又講咁耐? 又我問題呀?
我要覆另一個 唔得閒同你講 完啦
成篇野一體架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞