依家d詐騙電話係咪失哂控

788 回覆
3851 Like 18 Dislike
好奇怪點解佢講得出我有幾多積分
但係前排就到期 csl 已經send個message 提我要換獎品,已經換左
過幾日就收到呢個唔係香港號碼 , 好彩個日無㩒入呢條link , 而係用返the club apps check積分
之前有新聞講過有人㩒佢啲link 中伏
舊公司個on99 文員 轉左去做炸騙,唔認得我,傾左幾耐。想屌。但佢個人真on9,最尾認唔住爆seed 罵佢。之後就無之後。
我以為自己電話cap 圖
唔係好明點做出嚟又可以係我度show出嚟
實名制後仲多過以前
大家有冇接過啲電話
係扮銀行打嚟
話見你爭卡數
每個月還多成千銀利息
依家有個借貸優惠
等你可以一次過還清
只需要俾首續費啲錢
慳返好多利息

佢講啲嘢係以前真係發生過
例如爭幾多錢
用緊咩信用卡

不過其實張卡啲數一早已還清同cut埋

呃人前起哂底先打嚟
勁撚癲
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E6%94%B9%E5%8F%B7%E6%AC%BA%E8%AF%88

大陸一直都有呢啲野,search咩改號神器就有,成個集團係後面做呢啲生意
仲有舖天蓋地嘅宣傳
已經set咗silence 所有冇喺contact 入面嘅電話,唔聽voicemail,有事就text message或WhatsApp,個人舒服晒
根本實名制單野 同 東涌議員單野 就知邊一飯係電騙主導啦 自己人呃你自己人梗係唔理
邊個話你知實名制係保護你安全
應該係
估計mon po狗會做嘢
大家個電話可以靜一排
其實呢d電話背後係中囯大陸有關,香港通訊事務管理局都知但係搞唔到,因為佢想攞香港人錢,呢個方法係最容易又冇後顧之憂,因為之後係好簡單話追查唔到就完,但你估依家咩都要實名,有咩係會追唔到?

擺明係夾埋唔追.

官官相為.
屌佢老母我就係咁
今日銀行有野揾我我miss 左#fuck
又話實名制好安全
tg有啲group配對 有無人知係咪都係詐騙
自從武肺開番關之,
呢啲詐騙電話同IM突然間多到黐線
有冇咁啱得咁蹺?
依家仲要實名制,登記個人資料同流出一條龍
targeting仲方便左
我宜家係on左silence境外電話mode, 好返啲

多謝祖國日日有積分用
呢隻反而未收過
有懷疑叫佢WhatsApp 你求其打啲野咪得
支那野,係咁架啦
唔係昆就係偷
Same here!!!!! 仲要差不多字頭,以為真係有咩搵自己
屌你老母又話實名制啲詐騙電話仲多過以前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞