認真一問 曼谷 清邁 芭堤雅 定蘇梅島好?

68 回覆
4 Like 3 Dislike
岩岩上網睇 好似無咩夜晚機 過到去都未凌晨
其實清邁係有興趣 不過男朋友第一次去旅行 驚齋睇景點又太悶
EK 應該有班夜機架,
不過可能唔係日日有。
或者HX

可摸耳參考下 你地既洗費?例如幾日幾夜住宿連酒店幾錢咁樣
我同條女都冇跑景點
日日飲飲食食,dup 骨,去cafe
真係去hea
果度d 文青野係幾正
果d 咩黑白廟大象營飛索全部都冇去
下次先再去
我都覺得唔想刻意跑景點 唔係嘅話去旅行仲辛苦過返工
不過又想帶男朋友去唔同地方睇吓 諗緊會唔會每日至少去一個景點 其餘嘅時間就行吓街食野咁
機場去包車1.5個鐘 巴士2.5個鐘,不過都係睇你間酒店係頭站定尾站同埋塞唔塞車

不過一落機去華欣係最順路,第三/ 四日先番曼谷 買手信

我多數去七日嘅會係五日華欣兩日曼谷
熱嗎?
記錯 係2.5 同3.5 hours
摩天輪夜市係最廢嘅景點勁貴,仲不如香港搭
Chiang mai遊客比例誇到圍住old city行好似1/3人口係外地人咁
不過唔好誤會,遊客雖然多但都唔會覺得太多人,大把位俾你chill
可以去bangkok個新火車夜市都ok
摩天輪夜市 = Asiatique?

係貴啲同埋距離市中心遠啲,但有齊遊客活動(人妖show / 掃街)
都係去d 市內景點
清邁好細,搭車唔駛好耐就到
好容易call 車,咩橫街窄巷都去到門口接你
市內都有好多野睇同行
黑白廟/大象營果d 要坐好耐車
來回冇左半日
我哋呢次淨係去四日,所以冇去到
熱但乾爽
感覺舒服過香港
摩天輪麻麻地 兩個男仔上去好似有啲悶咁除非好似LondonEyes就話姐不過夜市有啲啲興趣
你覺得風景多唔多?姐係沿路景色如何
我都有見到
所以我地五日其實都係差唔多 第一次plan同男朋友好旅行要detail少少 同埋想舒服開心 如果時間唔夠都唔會夾硬加
100分回答
不過如果兩日華欣一日清邁兩日曼谷有冇得諗
如果剩係想晚晚叫雞 清邁 岩唔岩玩
利申:去過曼谷、巴提雅、布吉
夜市比其他夜市貴30%起碼,得啲外國有錢鬼佬喺嗰度
爬文先啦Ching都話唔奶西
布吉有咩好介紹?

華欣依類地方係for渡假 喺酒店hea 出島潛水,跑景點不如留喺曼谷join 一日遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞