蘇格蘭給予BNO visa holder 住滿三年就有大學Home fee status

152 回覆
245 Like 6 Dislike
不過我租唔到屋被人玩
唔係我問題
Hea
現實就係外國好多香港人
個人嚟講本來冇咩問題 但班仆街成日喺條街大大聲講戇鳩嘢/ 好personal嘅嘢 果下好撚煩
PPE?
遺法達義
笑死人
Ed係human right
咁多負皮咩事,而家有井錯?
學連登仔話齋而家歐美大學真係左膠天堂
我哋香港民族仔女入到去,盞俾佢哋啲百幾種性別、共產黨先係好、blm等等邪惡思想洗腦,唔埋堆就被bully,個個變到同啲傻鳩白鬼日日tiktok
ppe係個學科名,politics, philosophy and economics
不過而家都俾啲左膠dominate曬
蘇格蘭嘅home fee=學士免費
Russell Group 嘅U點會差
我知呀
但係樓主講唔知英格蘭會唔會跟機,而英格蘭一來本身home fee 都要九千幾鎊,二來舊年大學都想加價
又點會跟蘇格蘭機
條五毛陣葡萄味勁過葉劉胳肋底,日日喺度開post 狂咬外國但死都唔認自己中國出世

英國人真係白紙黑字寫清楚
唔洗拗
做鴨or 做雞都要識英文啦,個客要肛交你唔識聽走去含撚比錯哂服務
呢個就英國 NGO 自己寫嘅
官網唔會寫得咁仔細嘅
人地勁同你入到係兩樣野
英國讀醫搵好少人工

香港醫生係overpaid 得好緊要,全世界除税後人工最高

英國最叻果班人讀PPE
啲黨媒又唔講下
認真最top牛劍學生UG計應該係CS,phy同數學呢類基礎科學

上到研究院就做生化藥廠果堆有張phd先係入場券,純工程/IT野除非你係CS or related phd background 如果唔係你入大公司第一輪已經screen曬
咁唔係個個尖子都做藥廠掛
應該有啲都係諗住入FAAMG 打曲就算
不過做藥廠又真係搵得多
咁香港讀乞食 science 但係本身勁嘅話 去英國做研究 順便移埋民有得諗
人地讀到唔讀都大把
唔讀大學唔會死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞