應該淨係買一架腳車 定hold一架腳車一架做daily

73 回覆
3 Like 78 Dislike
買舊一代m3/m5
你要柴仔既不如考慮雨c220d / 520d G30啦

實用 ,油渣 , 噤用 , 少獲氣

首推110
架981可能擺多廿年都會升既
981 gts 唔好諗升啦
除非你買棍仔,但都要守到cayman 出電版出左幾年
先會有價值。
但都建議買架981 做weekend car,
香港gts 用唔盡,其實買S 夠做,最好買boster tim,
開蓬好開心。

馬莎就強烈建議不屌,
首先,不論Ghibli 甚至Levante 既操控 = 垃圾,
除左把喉聲,冇野值得留戀。
又多鑊氣,個mon 又舊又柒,千年系統,同美國車共享零件。
腳車應該係可以任屌任砌唔怕佢壞,
所以揀馬莎做腳車係on9.

結論:
1 Daily + 981 S

利申:
前Ghibli S 車主
腳車:G20 320i / Cayenne
Weekend Car: 718 Spyder MT
得果 50萬,屋企仲要租車位就想馬沙波子?
真係建議一架腳一架daily
我一架M3P daily 自己出入夠快基本上馬路制霸 冇乜機會俾人恰
另外一架MY 就車屋企人出入 同屋企人都係要高身出入方便 又有番少少少少少馬力有乜事可以避開夠安全
買7架好D
星期一至七, 日日唔同用途
車位自己用唔租比人 咪即係自己比返租自己
其實都係冇左$2100
唔諗升 唔諗跌有冇機
有諗過520D
但佢貶值既速度嚇撚死人 同瑪莎最大既concern一樣
點解會問瑪莎 其實搵到個盤急放賣36萬幾
腳車同daily有咩分別
如果有電位都有考慮過一架MY甚至MX搞掂
但冇電位真係搞唔掂
棍咪跌慢啲 物以罕為貴
無咩可能完全平手,除非你當時買果架好筍
但計住架車個價值去玩,行多啲里數又怕無咁值錢,擺係度唔揸淨係時晨到就換油水又覺得唔抵,咁係車玩你
得個50萬搞咁多野
其實只要唔太誇張就得
當初揀波子就係考慮佢個價硬 又冇乜鑊氣 先入坑平民窮撚版
如果冇以上果兩種優點 其實窮撚跑車都有好多選擇

而家揸緊架987一年 冇野整齋換油 仲可以平手賣返出去
認真誇張
可以拎50萬cash出黎玩 =/= 只係得50萬呀老友
咁差唔多嘅話 981 MT gts都係一個選擇嚟
首先要有盤!
咪一Q樣筆直50萬又要玩舊瑪莎,買架新車唔好?
瑪莎仲要牛肺
興趣係整車
兩架分開好啲,特別係日日用車,是但一架跪低,都有另一架頂住(搭下電都方便)。要一架過,我會比較想要Macan 或Cayanne。舊馬莎同波子都多鑊氣架啦,波子件會易搵啲。老人家上MPV 會易過SUV,屋企人開門都冇咁易做開門L
有冇朋友係開車房先?有又唔同講法

如果無50萬諗兩架,其中一架重要波子。一定煩到仆街。

直接攞啲錢買架四門房跑好過
520D未代柴私都唔保值?你比條trend我睇下?唔係好信你個daily同腳車都未識分既撚屌
其實你都預咗喺連登開買車post 會有班戇鳩仔入嚟講廢話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞