NHK:台灣長榮航空與泰國航空客機在東京羽田機場跑道上撞機!!!機翼都斷埋!!!

206 回覆
92 Like 7 Dislike
呢幾年中共統戰target緊台灣
班假acc/被爆閒置acc每次都沖出嚟
東 : 與因管理不善全球最佳航空公司排名節節下跌的國泰航空名字相近的泰國航空與台灣長榮航空在東京羽田機場跑道上撞機
鯨魚唔係魚係高登時代既金句黎.......
成班5毛一見台灣就吠
5毛 小粉紅又有位搞矛盾
趕收工??
唔係會畀人叫抄低電話冧把㗎咩
冇搭過飛機?
EVA唔差得過CX
冇睇到你呢個comment我都仲以為係國泰
關咩事
先唔講個機師係咪台灣人 個地點又唔係台灣
同埋條片好似人地係比人撞多啲

講唔透你講呢句做咩 仲要咁多人讚
EVA停得差,凸左條尾出出路口,泰航以為自己夠過就直接行,點知就機翼撞人機尾。
正常情況泰航應該同ATC講話EVA擋住,ATC再叫EVA行前少少,泰航再過,咁就乜事都冇。
今次撞左一定最錯係泰航唔夠位格硬過。ATC可能比人小兩句話留意唔到EVA停得唔好。EVA最多出張提示叫d機師停貼d條線唔好阻住人。
方丈報
咁係咪台灣公司培訓先? 你都戇鳩
乜都未知就話長榮機頭發緊夢 做乜鳩
長榮仲要唔係郁緊個架
可以係tower 無留意到taxi way clearance
可以係Thai 入錯taxi way
咁多可能性一黎就屌eva 係乜撚嘢事
長榮搞咩嚟 咁多事發生?
飛唔到好過死
有ATC recording聽未?
TAI VS THAI
Ground control叫你撞就撞?你自己都要睇爬啦
係真真係冇咩見cx safety 出事 touch wooooood
長榮唔夠人撞
機翼入邊好多電線同輸油管
無人保證到100%安全
你有冇睇條片
佢係比人撞多啲
你當行街甘讓一讓人?
1.多空軍退役嗰間係華航
2.你睇下台灣空軍跌幾多機落嚟先啦+就係持住自己係空軍就無視SOP反而出得多事,你估個個係cool魔呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞