F1 2017 暑假 討論區

563 回覆
4 Like 63 Dislike
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

咁個case 又幾似。又係兩架賓士咬住。不過Kimi做vet 角色。

Webber 係waiting room 算好老皮
永遠都支持做二奶個個多D

澳牛當年
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

咁個case 又幾似。又係兩架賓士咬住。不過Kimi做vet 角色。

但當年vet真係痴到埋去爬webber頭
今次kimi頂盡咪入drs range

澳牛當年

你支持Palmer
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

所以kimi 真team player

Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

追唔到咋
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

追唔到咋

起步turn 1 有機會嫁
大家都知我係vettel粉,但我真係覺得佢幾慘
只要做錯少少事,精台,ESPN F1同英撚fans就會輪流發功,然後每次贏車都講到好似係ham贏唔到/拉利唔比kimi贏vettel先有得贏。如果vettel唔係steering wheel problem起碼贏8-10秒啦,kimi係初期根本就拉唔近vettel直至證實到有問題先開始近。然後就講到車隊又放棄kimi做比vettel,但其實條track kimi根本冇機會過到vet,d彎又密又窄點過 直路咁短大家揸同一架車更加冇機會啦,更甚嘅係冇人諗過揸一個有問題嘅steering wheel要係受壓嘅情況下唔犯錯有幾難....ham剩係死跟kimi都可以犯錯啦
仲有d人最鐘意話佢係cry boy,但其實佢只係賽道上有問題先用team radio同車隊投訴,但平時嘅訪問根本就好有風度,Ham仲小氣啦

我做咩都有人唔滿意㗎啦 講多兩句blue flag又俾人話係cry boy

澳牛當年

你支持Palmer

我支持康打
如果19Max昨日撞到嘅唔係佢隊友而係其他車手,肯定又唔會認錯

仲錯失茶記絕佳機會

成班毒撚坐係茶記,無人敢出聲

諗到個畫面,有時真係忍唔住笑

某幾個會然應該會帶埋條女黎

有無人帶狗?

成事會帶佢老闆咸狗黎

我幫9bo打
只要做錯少少事,精台,ESPN F1同英撚fans就會輪流發功,然後每次贏車都講到好似係ham贏唔到/拉利唔比kimi贏vettel先有得贏。如果vettel唔係steering wheel problem起碼贏8-10秒啦,kimi係初期根本就拉唔近vettel直至證實到有問題先開始近。然後就講到車隊又放棄kimi做比vettel,但其實條track kimi根本冇機會過到vet,d彎又密又窄點過 直路咁短大家揸同一架車更加冇機會啦,更甚嘅係冇人諗過揸一個有問題嘅steering wheel要係受壓嘅情況下唔犯錯有幾難....ham剩係死跟kimi都可以犯錯啦
仲有d人最鐘意話佢係cry boy,但其實佢只係賽道上有問題先用team radio同車隊投訴,但平時嘅訪問根本就好有風度,Ham仲小氣啦

很想對vettel說聲加油
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

原全唔同case...
雖然兩者都係後車快過前車但今次kimi其實冇咩機會爬頭,條track太濕鳩,仲要kimi長期都好少去到1秒內
13年馬拉站webber Vettel係兩個strategy,webber白 vettel黃,仲要有兩條咁長嘅大直路
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

追唔到咋

點會啊...
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

追唔到咋

點會啊...

成事講得冇錯喎 kimi追到最近都係0.710 你話0.4xx都有啲機會吖 0.7點過

鹹豐年仲提黎做乜

追唔到咋

點會啊...

成事講得冇錯喎 kimi追到最近都係0.710 你話0.4xx都有啲機會吖 0.7點過

其實vettel 有貨賣既
不過車隊建議佢唔好push
一震分分鐘要退賽
你睇晒成場就知 就算有慢車
kimi都入唔到0.4
Kimi嘈可能係因為想叫車隊叫vettel 行快啲
我就比benz追到 阿叔頂唔住
我都想kimi可以贏,但真係唔爭氣。
如果吹近到0.2 DRS都過唔到
我就覺得 vettel要讓

其實好多人憎佢,香討果邊係咪都屌鳩佢
重有咸迷,kimi迷 都一樣屌鳩佢
無既,因為連續四屆冠軍 唔係理由既都可以屌鳩vettel

其實好多人憎佢,香討果邊係咪都屌鳩佢
重有咸迷,kimi迷 都一樣屌鳩佢
無既,因為連續四屆冠軍 唔係理由既都可以屌鳩vettel

當時連贏四屆真係激嬲好多其他車手嘅車迷

不過愈勁就愈多人反架啦,正如我都憎Ham,但我都同意Ham係勁係快架囉
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

追唔到咋

點會啊...

條垃圾track f1 propose built 但係完全冇overtake咁滯
Multi 21 先啱

自膠

鹹豐年仲提黎做乜

原全唔同case...
雖然兩者都係後車快過前車但今次kimi其實冇咩機會爬頭,條track太濕鳩,仲要kimi長期都好少去到1秒內
13年馬拉站webber Vettel係兩個strategy,webber白 vettel黃,仲要有兩條咁長嘅大直路

2017既車根本上就係好難爬頭...
dirty air同turbulence太勁,後車一跟得貼就會好唔穩定(好似西班牙站Kimi vs Max);二黎跟得太貼引擎會過熱。
所以好多時都保持係1.5-2秒距離。真係有信心而部車又快前面1,2秒既先會爬頭。如果唔係只會磨蝕自己條tyre。

所以今季暫時都係得好少overtake,某幾條賽道直頭5隻手指數得哂...
今年爬頭果幾站 差唔多全部都有vettel 份
0.7其實已經可以讓...
公主堡做左FE benz既老闆之一

新toto

新toto

daniel尋日debrief有冇打柒19max
淨係趕得切睇alonso 訓沙灘椅
有冇巴打可以講下kimi 最後點有機法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞