【劇透】張敬軒Revisit演唱會討論區 (5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
好好好想聽
咁唔滿意咪走
誠心所願
一個人的地球
我有啲寧願佢唔好唱呢首
唔想見到佢喊
其實呢首有咩咁特別
佢之前講過
呢首同酩酊天使都唔會唱live,因為會喊
但酩酊天使tn20唱咗
而家啲人想聽埋怎麼可

佢呢幾年啲貓貓狗狗相繼離世,同埋之前叻li又話有腫瘤又唔知而家點,驚佢唱嘅話會喊到pk

所以都係寧願佢唔好唱
見到佢part 2第二場唱叮噹可否不要老都喊得好厲害雖然我都係回憶呀
琴晚自己一個睇,叮噹呢part聽到喊咗
平時同frd睇唔會咁,唔知係咪自己一個睇佢concert特別容易感動
唔知咩事聽遙吻都眼濕濕佢唱歌真係好打動到我
都係舉啲有少少可能嘅sidetrack
例如感情用事、最卑微的願望、溫馨提示個啲…起碼有唱過live
佢第一場都有喊我又係喊到仆街呢首歌觸到好多人淚點
同求
繼續跪求 輕時光
繼續跪求尾場唱感情寄生族派台歌都冇唱過live真係唔得
好想聽實喊死

+1
上年聽encore 1依兩首都仲未有感覺,今次聽好似感觸咗唔知點解
跪求envy眼睛一個人的地球重頭開始blessing茶想曲……不能盡錄
想要真sidetracks
https://youtu.be/zotmCTSZ5dI

條片入面有教返啲人依個係side cut演唱會,想聽酷愛櫻花嗰啲搵返tn20嚟聽,叫啲人入場前做定功課

但佢講到軟個expectation management 我覺得反而有好多主要嘅位做得唔好,例如fans會expect你依個係sidetrack 演唱會,冇諗過會出現主打歌,街客嘅expectation management 又冇做好,搞到個個入嚟on99唔知做咩又例如part 2開之前佢講話個rundown會改,但實際原來都係得好少改動,其實咁樣唔好講好過講,等fans有少少驚喜好過期望過高而失望,依啲expectation management 軟仔真係有待改善
識就唔會有個咁長嘅走數list啦,一味派expectation
今年無乜點update過個走數list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞