元宇宙土地市場崩盤啦!一年價值暴跌九成「只剩原本10%」...網笑:到底誰會買?

162 回覆
151 Like 1 Dislike
你嚴重落後於形勢
唔肯接受新事物都無計打工吧
真~
其實印咗喺人類嘅DNA入面
未來個個人都入晒虛擬世界
結果出面停電
所有人都死晒
人類就係咁滅亡左
Minecraft成個地球都係自己地
你冇改錯名
由幣到元宇宙NFT 到今年AI
下次仲有咩玩
你同我都走得太前
燒生搭雞棚水人做香港元宇宙都收咗皮,19 才子末吋佢啫!
高速發展既年代係有d野幾個月就收皮既
如果創造左個元宇宙好多人流,每個土地都係一個好好既宣傳平台,一d出名既土地要天價既宣傳費用🙃
硬件同軟件未配合到
首先你地班撚屌連define元宇宙都已經有困難
咩叫元宇宙? 一個虛疑空間可以比人入去睇野?
咩媒介? VR HMD? 定普通電腦MON? 定人機神經連接?
VR HMD淨係個motion sickness都玩死你 硬件又未成熟
MON就更ON9 完全唔真實 冇3D感 冇動作感 而且上網睇廣告? 你認真?
假如你有人機神經連接級蚊的"元宇宙"
咁其實個本質都只係ONLINE GAME
同你咩幣阿去中心化阿完全冇關係
一個可以做到咁高級咁高技術的"世界"佢完全有能力搞獨市獨家遊戲幣再抽成而唔需經你咩咩ETH BTC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞