元宇宙土地市場崩盤啦!一年價值暴跌九成「只剩原本10%」...網笑:到底誰會買?

162 回覆
151 Like 1 Dislike
完宇宙 哈哈哈
區塊鏈 同 加密貨幣其實印咗喺人類嘅DNA入面
政府打壓or scam都係一時

正如人類世界末日重新黎多次
都一樣會發明用火,電燈,汽車一樣

區塊鏈係將人類帶去另外一個文明
好似當年人類發明語言 耕種 蒸氣機咁
慢慢將人類進入虛擬世界同AI結合
社會結構亦會慢慢去國家化

將來甚至乎會用來發展出星際文明

可能你覺得我9up 但我相信以上嘅嘢唔使20年可以做到

第時一粒比特幣 已經足夠一個家庭唔需要工作
最接近元宇宙concept應該係second life
好想玩
買左個d傻閪冇打過機
當時美國D 錢多到水浸, 又未加息, D 錢唯走去呢D 地方度
我當年都有間海景villa但附近好多怪
又係d scam.
又唔住得又唔用得 有咩用
咁呢啲大公司做下樣都要試下新野嘅
同我玩大富翁10係裡面買地起屋有乜別?

暴跌既時候吸納
諗起廿幾年前 巨商 可以用錢投城 做城主 真係行得太前
玩巨商真係會學到好多野 貨幣通漲,廠房買賣,買入賣出價格,將d特別版野囤貨炒高… 特別係呃錢 睇少個0真係要學
算唔算洗黑錢
與其買果D乜野白必圖, 我不如比多少少買張齊白石好過啦
新世界
行山
畫質仲差過AOE
仲有得叫雞 幾開心

就係呢個你要比真錢
仲要幾十萬買屋
會俾元宇宙呃到99%係冇打過機嘅老屎忽大富翁買撻地都可以收虛擬租
元宇宙買地真係0作用分分鐘仲要交租俾間公司
而家一張支票都夠一個家庭唔需要工作添
講到每人可以至少有一粒 仲要每粒升到天價
到時咪又係一粒可以拆到萬分之一去交易 得富豪先可以擁有一粒
貨幣個概念都係冇變

你咁樣同話
而家每人一億 已經足夠一個家庭唔需要工作
唔係9up 不過係廢話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞