商場刺案證明女人都係依靠男人好,唔好再逞強

121 回覆
111 Like 764 Dislike
嘩妳呢啲仇男女網民真係蒲哂頭

早知個廚房佬就連幫都唔好幫啦
妳哋班仇男女性只會當男性嘅力量係免費取用嘅垃圾
打從心底唔識得尊重男性

妳哋仇男就真係事實

但呢度好多網民事實上唔係仇女
只係因為見到妳哋班女網民仇男而仇妳哋幾十隻仇男毒閪啫
呢啲時間出少句聲啦樓主,
比著係你冇嘢防身都跑走左啦

成日話比女歧視,跟本就係自己攞嚟
身為加奈黨同你恥與為伍
有無人識兇手?
諗下點樣減少精神病人。
咪係,明明男女真係有別架嘛大佬
唔好啊, 身體自主
自生自滅
完全起唔到樓裝唔到修 基本上好多野做唔到
有d女屋企裝修 班咗十幾條仔翻黎幫手
身體自主
自生自滅
真 冇死更多人啦至少
其實你想點😅
首先 冇男人就唔會有咁既危機😑麻煩用下個腦 留意翻
同意 直接遠離男人先係上策😂有啲人仲要喺度宣揚倚靠男人,咁米等如叫人放個計時炸彈係自己身邊?痴那線
On99 有啲人真係冇腦
首先 冇男人就唔會有咁既危機😑麻煩用下個腦 留意翻
同埋遠離男人先係上策吧😑男人=危險人物 你仲呼籲人哋依靠男人,咁即係等於叫人將個計時炸彈放喺自己身邊,係咪on9?
社會上唔少必要工作其實係男人先傾向有能力同意向做,加上一個人嘅生活社交係冇可能完全隔離男人
所以咩假設冇男人或者遠離男人係無意義唔可行同冇討論空間

相反男人普遍係更有能力處理依啲突發危險事件,比起唔接觸男人,倚靠男人係更加理性同實際嘅建議
港女唔似港男咁有求救包袱(toxic masculinity所累)
大家都搞唔掂
識得尖叫起碼快啲有敢幫手嘅人聽到
點撚樣仇男,你睇晒前因後果點解我咁講先啦
本身已經停咗解咩決,佢係勇敢過其他人,不過唔代表佢係解決咗乜。
咁菲律賓警察都解決咗香港人質事件。
我不嬲話廚房佬係勇敢,唔但我唔認同樓主話佢係一個解決咗事嘅人,之後就話男人比女人強。
根據樓主嘅歪理,呢件事只係反映到男人比較危險。
件事發生咗仲可以點?當下可以做嘅就係解決即時嘅危險,避免再有人受傷

捉到制服咗的確係解決左即時危險喎,又將佢帶到俾適合嘅人看管,唔通你見到佢自己停咗就可以由佢走返屋企瞓個晏覺再斬第二個?

咁都唔叫解決嘅話不如你講吓點先算解決?係咪搵耶穌復活兩個受害人先算?
但兇手係男人
點解港男會有求救包袱 我唔信有男人比人斬唔叫救命

成日話人仇女 你自己仇男仇到無根無據
所以男人都係依靠男人好
直頭應該女人唔好出街
所有男人只同男人一齊拍拖
咁咪最安全
希望個白卡第一個綁起你先 再當眾姦你屎眼 再斬死你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞