Nike 討論區(31)屌臭nike 老母

876 回覆
2 Like 15 Dislike
好事黎
邊度仲有GT Cut2 Booker 賣?
預咗食炒價入
其實好正又易襯,不過近排買太多aj1 ,無位入了
你有幾多對鞋
啱女仕著
Jbalvin aj3得12000對
好鍾意NIKE J FORCE 1 LOW LX SP
但斷哂碼 被迫買細半個碼
緊係啦2020-2022呢兩年不論Dunk Low定AJ1 OG都咁多聯乘靚色款今年開始都玩到爛……你見除咗TS系列AJ1之外其他鞋款啲價幾乎全部閪冧

真定假 見二手價幾抵屌
已經唔同以前啦依家質素靚啲嘅假鞋不論外觀定係用料等等已經同真嘢近乎冇分別,啲QC分分鐘仲好過NIKE原廠齋靠外觀基本上極難分辨真假。要Check就只能夠去Legit App或者俾專人實物鑒定。

依家最易分辨假鞋嘅方式只有鞋標 (鞋入面Show碼數同埋QR Code嗰個Tag)、中底拉線手法、鞋盒鋼印同埋鞋盒Show鞋碼嗰張大貼紙後面嘅防偽晶片對唔對到啱嘅資料。呢幾個細節位基本上係現階段最撚高質素嘅假鞋都未有辦法攻克
假設對鞋係全新 (最小化誤差,因為著過令到外觀有瑕疵嘅話其實都會影響判斷)就咁透過外觀就俾人分辨到係假鞋嘅話證明嗰對假鞋嘅造工係垃圾到核爆,呢啲一對嘅成本應該只係舊幾水 (一對高質嘅假鞋成本至少三舊幾)
有無咩legit check平台好介紹,個賣家問我仲要唔要,btw thx Ching!
好耐無留意波鞋,依家邊個平台check得最好?stock x中假鞋機會高唔高?
點解大陸nike 官網多款過香港甘多
去App Store度Search「Legit App」然後同佢講介唔介意即場過App (要俾錢買Token Check,揀十五分鐘內出結果嗰個,都係幾十蚊Check一次),如果佢即刻縮沙唔俾你過App嘅話99.9%賣假鞋水鳩你記得問埋有冇鞋盒同埋正式收據/購買紀錄。BTW你Send條Link俾我睇睇?
有啲時候仲要計埋匯率同埋運費都平過香港添多款得嚟又唔會好似香港咁成日斷碼近排都經常係大陸NIKE App同埋SNKRS度參加下啲活動抽鞋/買鞋。
Stock X就還好不過都比起以前更加容易瀨嘢但係就點都好過Goat嘅 (個人認為最垃圾買鞋App,又貴又唔好用仲要好易買到假嘢)……或者去大陸「得物」買啦,至少啲價肯定冇Stock X咁閪先而且買到假鞋機率都唔高 (個人覺得仲低機會過Stock X)
不過認真講呢啲誇張炒價嘅聯名鞋就算你有咁嘅錢我都覺得唔值得買(名牌另計) 一對鞋原價接近兩千其實我都要諗諗佢,更何況炒到幾千甚至過萬嘅鞋呢……同埋依家假鞋市場基本上係嚴重氾濫 (特別係TS系列嘅AJ1),你就算對鞋係真嘅,你攞嚟著出街其實啲人都當你著假鞋係咁撚諷刺同現實㗎啦但都冇計有緣抽到啲貴價聯名鞋咪買囉冇都冇計……
Ching用 Android ?
想買what the clot,carousell都見到好多假野
唔係
Carousell見到價錢特別平又齊碼又預訂嗰啲100%假鞋如果錢唔係問題真係想買炒鞋嘅話,最好收啲「香港NIKE中籤貨全新有單XXXXX」嗰堆 ("有單"唔係講緊IG Shop / Stock X嗰啲收據,嗰啲我自己鳩整然後溝假鞋賣都得,係真係講緊有NIKE中籤Email或者SMS / NIKE官方或者允記嗰啲收據) 順便要睇埋嗰個賣家賣開啲咩同埋交易評價,盡可能減低中伏機會。
千祈唔好喺IG Shop買佢地只係門面嘢做得更加足嘅"假鞋商",基本上98%嘅IG Shop都係溝貨賣甚至純賣假鞋,唔係嘅話點賺錢... 下下都俾你 “原廠訂貨” 或者食炒價入貨咩前者嗰個理由屌你鳩作都合理啲啊。。。傻嘅先真係信,而後者嗰個理由咁樣做生意就擺明低能添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞