Lululemon搞到我家姐無左份工

101 回覆
83 Like 613 Dislike
因為啲衫成本要得幾多錢啫
但整親個賊或者員工自己就賠撚死
仲未計可能會有同黨報復
間公司都深明當代文化好識做
佢等人偷完嘢 走咗先報警喎
理論上佢冇違反政策
錢財身外物
當時弗格森與羅傑斯試圖阻止3人搶劫,但被他們無視,...
咪係, 你話條褲係靚女著咗1日就算啦
一萬幾千蚊貨喺啲大公司眼中就係"唔好搞咁多野啦"

弗格森表示,根據公司員工政策,她們不應該試圖阻止搶匪搶劫、也不應該報警或公開討論事件,事後只需要掃瞄一個QR Code,不用寫任何警示標語,以避免嚇到顧客。
又唔阻止 又唔報警
全部任攞
財散人安樂
調返轉被炒者係黑人就可上頭版
左癌 = 世界文明毒瘤
睇到1999
我已經分唔清
自己鳩估係因為報警

Company policy shared with Insider indicates the women were likely fired for recording and interacting with the robbers, rather than for calling the police.

Lululemon said in a later, expanded statement that the two employees weren't fired for calling the police.

"They were terminated for knowingly violating our zero-tolerance policy related to physically engaging with the perpetrators which put their lives and the safety of our guests and other employees at risk,"

https://www.businessinsider.com/lululemon-employees-say-they-were-fired-reporting-robbery-to-police-2023-5
咪當我Lulu
睇吓密幾多先講啦
柒少陣啦
講緊「打劫唔好反抗」嘅政策喎
唔通喺冇槍權嘅地方(例如:香港)就會鼓勵員工同劫匪打過呀?
呢個post好多後生仔,仲好認真。
其實美國啲公司係計緊個風險同成本…
當你一件貨成本係一蚊美金,佢賣一件就等於廿件,就算俾啲黑鬼任攞都好,佢哋最後都圍到本
但員工因工傷左,可能告9公司,公司會賠天價,個成本太高…
雖然咁計係好衰,明顯公司係保障自己唔係員工
咁經典的潮文改篇竟然咁多人唔識, 連登真係細路仔天下
樓主講起有冇扯火
陳健洲?
美國最強大既存在
莫過於係一個耶撚黑人同性戀女人,同時係支持環保同食素。
好撚多新會燃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞