盧瀚霆 Anson Lo討論區(7)

1001 回覆
30 Like 45 Dislike
挨咗喺柳柳度
好得意呀
嗲豬
我好誠實咁講 當日見到個派籌msg我嬲咗
然後見到主出story解釋我仲嬲
生日都要幫忙執屎
都唔係第一次玩派籌俾人鬧啦 次次都係咁
然後又一班人護航 提出少少意見就話你反fc係主hater依家護fc有咩好處 又唔會見到主又唔會有飛派
除咗派籌仲有當日冇開live 大家都以為外面個mon會睇到入面情況 結果連聲都聽唔到
我唔信真係臨急到咁

講明先 我見到主係開心嘅
並唔係因為拎唔到籌而屌fc 有課金唔係大晒 adminsssss好忙冇錢收義務我都知架 咁佢真係做得唔好點解唔屌得
如果佢真係做到宣傳盧瀚霆本人 我唔介意佢拎我課嘅錢用主名義跑數去捐又好去慷慨他人去做乜都好
今年啲人只係知佢個樣 都唔知佢叫盧瀚霆 更唔知佢生日

一定係所有嘢以正主行先先再講其他
我真係好介意佢要粒仔出黎頂

淨係見到主頭毛已經好開心
希望下次fc安排可以有進步
唔洗粒仔生日都要出嚟解釋
Fans都唔洗被撚玩排隊玩足一日
佢一開始叫人影大合照都淨係話著粉紅色
我好肯定佢當初冇指明要會T
一派完籌俾人屌就edit咗段嘢寫返要會T
係要做到咁肉酸

不能理解有fc連自己仔品牌都唔接受做應援服飾
live其實我都明 嗰度真係收得唔好
以前嘅活動其實fc都冇live
所以我會覺得有ig live係bonus嚟
好多人話本身就冇諗過撈會嚟 活動亦唔包實見到撈本人
啱呀 所以先覺得明知見唔到佢 連把聲都聽唔到 但依然選擇唔離開由晏晝開始企外圍暴曬到完場嘅徒更值得appreciate
所以先建議fc之後同類活動考慮下至少用場地有嘅Mon出live
當係安撫又好 感謝返佢地無條件為愛發電又好 都不為過吖

另外有人話唔想太強調生日 以慈善行先 個諗法我同意嘅
所以成個活動對我嚟講happy birthday嘅字大唔大係無關痛癢
但生日主角「Anson Lo」「盧瀚霆」理應同活動嘅「慈善」地位同等喇掛?好應該拎個平衡掛?但無論pop up/碼頭banner/觀光巴士車身等等連主角名都超隱晦 細到唔合比例
呢日做慈善應援同嘉年華本意就係想好似「盧瀚霆」咁發放正能量同愛心
如果覺得成個活動係慈善>>>撈>>生日嘅
咁直頭連佢大頭都唔使出添
直接所有野籌完款用佢個名捐出去就達到目標啦

係呀係有遊客好奇問佢係邊個 令徒有機會宣傳到佢
但又有冇諗過
其實未必會主動上前問 又或者當刻搵唔到人問 可能影左幅相 但最後先發現得個大頭見唔到名 想search佢嘅嘢都無從入手嘅人更多呢
又或者比起而家 將個名放返大少少同當眼處 可能宣傳效果更大更有效呢
而家唔單止啲人唔知乜水 仲比人認錯做其他人
徒真心覺得咁樣ok?
唔知係咪我瘋狂示愛之後先再問on9問題 所以佢唔揀我

今晚嘅互動story
太多圖唔想變金剛棒 4重咗

租晒音響同拍攝team 請埋MC傳媒 訂埋蛋糕
首先成個見面活動去睇就一定唔會係臨時決定先
同其他商場活動一樣 唔想啲人早幾日通排阻街被人投訴 先選擇前一日講姐
或者真係有啲你懂的部門突發改要求要fc配合
但睇個場一早已經用鐵馬間晒區就知點都唔會係15-30分鐘內臨急要做嘅安排
真係咁急 我諗啲籌就唔會係print籌 而係人手寫嘅籌
不過早15分鐘先公佈派籌 尚算可理解為可能係唔想啲人早排/用紙用墊排搞到有唔公平情況出現

最不解嘅係偶像自己品牌都有出粉紅色items
而撈都講話係想見「所有神徒」
考慮到派籌事出突然
加上都已經會check會員證
係咪應該酌情將條件放寬至Allover粉紅色items/普通粉紅色衫呢?我諗呢點先係大家最concern
粉紅海一樣會係度 亦唔會有驚混入非神徒嘅情況
而以後買到Allover著Allover嘅人會越嚟越多 係咪就算公開活動一旦俾左fc權限派籌嘅 都要人連偶像嘅衫都唔著得 著fc衫先有見一面嘅資格
咁嗰年新入坑未入到/未有經濟能力入會嘅徒係咪收得皮?
最重要嘅究竟係「盧瀚霆嘅神徒」身份定「Alfc嘅會員」身份
原來咁多人唔知撈有哮喘
佢有講過㗎
啱啱開始追佢嗰排考古有見過

禾假粉唔知

對眼識發光

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞