都市傳說,點解任豚成日話當年gamecube畫面性能好過PS2?

61 回覆
2 Like 44 Dislike
索狗又收皮
唔係好明電視都係大牛龜

1080i用咩番

尋人
正宗Sony Fanboy,俾人洗腦到解像度就係一切
就係呢部機令到任天堂唔再追求性能
記得極端索索成日睇唔起PC驚冥,覺得手持PS5打機可以仲靚過RTX3090嘅PC
果時d 電腦芒得 800 x 600
好少少就1024x 768

I
請問經歷過用紅白黃綫未? s video綫就靚d
出到VGA叫好好
Wii 都仲未有HDMI
PS2 最勁咪出色差綫囉

乜嘢叫HDMI都未知
我都有用色差插當時嘅大牛亀vega

不過部電視無1080呢

好似去到ps3先買Sony x200 LCD
咪好似而家ps5咁出8k卓頭嚟
Sony 點會諗到比人用任天狗屌打
https://youtu.be/k_MBy3MX2nI
為免樓主抵賴,我找埋bio4 ps2 vs gc片比你睇啦
但係加下任天堂改左玩法,唔再追求畫面,追求遊戲性。事實上佢既strategy 又唔可以話錯,因為佢啲game比較多party game同一家大細玩既game,所以性能對老任嚟講比較次要,run到就得
踢爆果D層有人層層比負皮,唔知係唔係樓主呢?
MGS3個地圖大2好多,仲要係野外、森林呢啲不規則地形,已經做得好好

另外Final Fantasy 10, 12都好靚,仲有機戰Z

GC當年嘅Biohazard 1、0、4超晒班
點解wii唔support 720P?
2006年好多電視都有HDMI佢竟然唔用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞