[康城隊穿牆]打穿成幅主力牆,可以點還原?

118 回覆
83 Like 1 Dislike
人為不包,只可以告個業主
香港地竟然有裝修佬破主力牆,仲要係設計師,正撚到呢
到底要幾難先做到,戇鳩夫婦+戇鳩設計師+戇鳩裝修佬。
邊有得還原
條友問啲低能問題
樓上樓下啲人唔撚驚出事影響樓價
今次件事 連登只係花生助攻 真正發聲係匡城眾業主

分分鐘大把都有改建 嗱嗱臨希望個住戶自我收皮 唔好發酵到全幢check攬炒
打打打得打啦!
「神奇時光機!」
唔知又答?
佢又真係無答, 佢都係問新定舊
其實屋宇署都係執法部門
所以唔好諗住唔開門

第123章 《建築物條例》
第22條 建築事務監督的權力

22.建築事務監督的權力
(1)除第(1A)款另有規定外,建築事務監督或獲授權人員可在任何時間進入任何處所或土地,如有需要,可在有警務人員在場的情況下,破門進入任何處所,以 —— (由2012年第24號第4條修訂)

(a)確定任何建築物、構築物、街道或天然、經平整或人工建築的土地是否構成危險或可變得危險; (由1980年第72號第7條修訂)

(b)檢查或測試任何地下水排水工程、排水工程、排水系統、污水工程或污水系統; (由1959年第44號第8條修訂;由1982年第41號第7條修訂;由2012年第24號第4條修訂)

(c)確定本條例的條文或根據本條例所發出的通知、所作出的命令或所訂立的規例的條文是否獲得遵從;

(d)進行或安排進行他根據本條例獲授權進行的任何工程。 (由1959年第44號第8條修訂)
聽聞樓下防火層黎
唔知再下嗰層得唔得
時光倒流
唔係消防睇㗎咩?
認同
似係搵大陸黑工落嚟爆
傻閪 躝喇
係㗎啦
鬼叫佢on9比位人入咩
樓上業主呢鋪靠佢發達啦
如種果係主力,種鐵都只係土治標不治本,過幾年一定出現裂痕
咁返去樓主個問題,其實有冇得還原?
唔駛驚 仆左先 改左先 起左先

就係有你呢啲仆街 自撚私
佢間屋整多兩塊牆打十字撐住應該得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞