[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [27] 放假又要玩通宵

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想問死亡之山 下面有啲地洞好熱 食左耐熱都著哂火入唔到
係咪一定要著耐熱裝先入到
你要出城
唔小心冇quote 到, 呢個係大師之劍related 劇情
未解請小心唔好睇左

唔好意思冇加密
打隻野仲用爛左把獸王弓同兩把武
倒貼打怪咁
每次用桌拉劍都要搵條友濕下身先 結果唔知去左邊
啲顏色又全部一樣
雷電同上集差唔多但係又一定要射箭
風不過不失,好多時候飛唔到直接整架air bike
火都係utility嘢

應該係因為今集有得build嘢 所以係賢者能力balance返,唔再係戰鬥類
啲人成日話松達黑心, 其實真係冇乜問題
就算當個timeline係Link有份起一始村都好
荒野入面Link幫松達起條村, 松達每次口講都係無以為報,
最後起好都有拎返三舊鑽石出黎做酬金
人物性格黎講, 屬於好聽d叫敦厚, 難聽d叫on9嗰一類人黎

講黑心既話, 正好鑽石就反映左出黎
今作去鼓隆城, 會得知以下資訊:
鼓隆城既寶石係市場半價, 所以好多人去鼓隆城收購寶石
然後鼓隆城既鑽石售價係1000一個.....

咁即係話, 鑽石一般流通市場價格其實係2000一個,
松達當年比Link既酬金 , 係已經夠Link今作買返塊地再加起埋15間房成幢村屋咁濟, 再送埋物管比玩家, 一始村成條村既待遇都冇Link咁好

真正恐怖既地方, 係Link長期將市價6000既鑽石, 比人用1500收購走,
堪稱理財黑洞, 仲要全大陸都知既水魚咁款
即係最極限係一開始喺初始空島>somehow搵到兩圈精>拎大師劍>直接打final boss>尋找薩爾達 Complete?
其實我覺得唔需要太認真去話D NPC 黑心除左真係魔王之外, 其他角色都係用黎搞笑多D
套裝效果咩符號?
紅色火 防火放果先有用
防火裝 係鼓隆城有得賣
地底有d位要2lv防火
你著新英傑服就幾多血都放到
https://www.reddit.com/r/tearsofthekingdom/comments/13jwftv/this_game_is_a_trap/

The whole fucking game is an exercise in distraction. I’m 20 hours in and I still haven’t gotten to Rito Village. I walk like 50 yards and it’s like “oh, what’s that?”, then I’m on the way to the distraction and then it’s “but wait, what’s that?” Every damn time!

I’m losing hours exploring without doing anything! I’m 42 with 2 kids. I don’t have time for this shit. I’ll be dead before I finish this game.

Edit: btw I fucking love this game!
講開呢個,防火裝唔防熱真係好撚on9

一套可以衝入火山嘅裝頂唔到沙漠?
如果唔想買裝
可以係火山地面附近搵 耐火蜥蜴 同 耐火鳳蝶 整藥食
短暫入火山洞可以浸溫泉 之後有大約1至2分鐘既防火效果
我又冇刻意記, 佢果d礦車開閘係成條一個開完去下一個沿住佢條線行就搞店哂
點解你會覺得套野可以防熱
焗撚死你
好似消防員套嘢咁 入火場成千度燒你唔死
但夏天叫你著住肯定熱撚到仆街
爆機之後係咪有裝拎
想問下今集camp龍有無心得
定係無得camp隨緣?
雖然我知道龍既路線, 但佢地行一圈都30分鐘起跳
儘量唔想用其他方法去解
隔離拎隻馬拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞