付誠學: 「付國豪是在倒貼著錢為《環時》打工」 一直沒有將到香港出差的費用報銷

108 回覆
32 Like 135 Dislike
澳大利亞拒絕庇護

王立強申請庇護身份後,澳大利亞內政部致信王立強,拒絕其庇護申請,王立強提起上訴。2023年1月,澳大利亞法庭裁定他對在澳大利亞經商的華人犯下“嚴重欺詐”罪後,他的政治庇護簽證申請已被拒絕。法庭還對王立強聲稱的前間諜身份表示強烈懷疑,並質疑鑑於他過去的欺詐活動,無法相信他的指控。

韓國瑜回應

在王被澳大利亞拒絕庇護後,當初被王立強指控受北京金錢援助,而令選情造成衝擊的2020年中華民國總統候選人韓國瑜公開表示,對真相終於水落石出感到欣慰,但他對民進黨及司法單位當初的炒作,及現時對真相的無視感到遺憾,指未有給國民完整的交代,而且傷及人民對司法公正的信任。韓國瑜的競選發言人的王淺秋則暗示全案是有其他人策劃操作。

王立強被澳洲識破佢假冒中共國安 拒絕政治庇護 遣返佢返中國
好可能係場show啫,輿論導向
我有去留意過件事,綜合各方消息,個人推論係:付國豪係環時屬於編制外嘅特約,主要靠賣料換獎金,一切開端可以講佢睇中咗一個正規記者小花,但依種食物鏈最低層自知唔可能配得上,之後個劇本大家都估到九成,老胡一派就同佢講有特殊任務,叫佢去挑釁香港示威者,如果做到效果除咗大額獎金之外重會安排佢正式工作崗位,之後發生嘅就係機場果一幕,條友慌死冇人知咁大聲叫人打佢,重點係後面,佢其實回應唔到點解唔係採訪又冇帶相機Cam man之類自己走入去被隔開嘅示威人群入面;環時唔止一派人,出身好學院派嘅人邊會睇得起依種假新聞,人哋小花讀咁多書好好哋揾個高幹子弟唔好,同依啲三教九流嘅人安定咩?老胡重想強行安排佢哋見面食飯,用中國講法「被豬哄」,所以環時內部係有不滿反彈。因為咁老胡都冇俾正式崗佢,用「十萬獎金」打發佢走,事實係連十萬都冇,俾咗幾萬就開始冇下文,因為今次佢唔係俾料環事,而佢「只係當事人」所以正式嚟冇獎金只有受傷嘅「補償」,而且發「獎金」咪即係俾材料老胡嘅敵對派系黑材料,入老胡為造新聞分化國家人民感情。

之後係點大家都諗到
咪係
真係偷左既話
一報失對方一用光速拉到人la
WFC
解放軍特務找環屎幹什麼
[已成Condom]昔日愛國英雄《付國豪》如今變成過街老鼠
https://lih.kg/3401872
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞