日本人比中國素質高?日海外遊客也曾“人嫌狗棄”

107 回覆
28 Like 98 Dislike
同啲老母話隔離屋個公屋仔考到港大讀醫一樣
用人哋嘅成功嚟推論自己個仔一樣得

明明中國(中華民國)二戰後咁窮咁廢
西方列強都俾你入聯合國五常
大把國家恨都恨唔到
係都要話全世界歧視中國人
都唔諗下人哋點解會歧視你
嘥氣啦,而家講緊出國旅客,佢就搬龍門講local 香港人90年代出阜都撚好鳩嘈同閪面,最鍾意隨地吐痰、食煙同掉垃圾。芝麻仁係百貨公司門口或者周街踎,甚至周街瀨屎瀨尿,香港人因為面子所以做唔出呢禽獸行為。

係支那打滾咗廿年,芝麻仁真係有修養嘅得1-2%,其餘全部都係以禽獸為主,就算幾有錢同幾靚女都係一鳩樣。
講緊出國旅遊呀,無啦啦講local 如果講local,無一個國家係蘑菇的
佢地永遠唔會反省自己,只係識得話人地歧視佢,只睇果,唔睇因。最希望係拉低全世界水平就佢地…
如果唔係中國人一車車錢開關黎中國香港 你們就完蛋了
中國人世一

大劣人文明未上到黎
讀幾多書幾有錢都冇用

人哋日本用二三十年成功改變咗
班大劣人又點?
由2003年自由行開始到今年都有二十年
佢哋邊度有進步過?
我淨係見到佢哋變本加厲
而家小小事都戰狼上身
乜都話人歧視佢哋
唔去反省自己嘅問題
係呀洗唔洗講埋以前倭寇啲歷史等你打飛機爽啲
又係支那飛機 po, 好野永遠唔會學
即係中國人終於追到1969年嘅日本人
追多50年應該可以追到1980年
想帶起個潮流要人類反日本係有d難度
你睇你班生番個個洗完腦口講要屌日本咪又身體很誠實
日本人當年有無出篇文話其實美國人當年出國都財大氣粗?
14億人撼動力大好多

人哋謙啫
就算依家日本班o靚仔質素下滑都照樣屌打你架啦
算罷啦天龍人
呢位西安人講得幾好
出國旅遊都是一樣, 文化品德要由教育入手
中國係有機會有機會變高質…既…
不過係台灣省既人囉…
其實唔係話讀書無用
而係個教育入面有無真係教返人品德
官員,父母,長輩有做返身教做返好俾個細路睇
基本上真係無
所以無改善根本好正常

教育唔係貼D咩文明一大步就改到
最恐怖係中國開始所謂自由行都已經廿年
但中國人進步仲係緩慢。
又黎臭蟲論
Ching最近先住喺香港?
我地係敵視 唔係歧視
敵視冇問題
但明顯香港人輸左啦
一係移民走人
一係就接受上面做法
莊閒都未撚識分而家
唔順氣咪移民囉
冇錢?咁怪自己廢
重點係日本人會慢慢發財立品

中國人呢?

定未發財所以唔立品?
唔好又拉去移民個邊 根本唔關事
我移去火星 我都係會敵視支那人
所以,自已亂來就可以?
代表乜
大支那主義狗全面進場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞