[zelda:totk]薩爾達傳說王國之淚不劇透悠閒玩兼卡關問答區2

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
早期可專用打獨眼怪/小小boss.
一把一隻左右. 易打好多.
而且早期真係易搵.
有冇得快速食嘢 用十字制揀完放手 都唔係食既
另一招就建2層建築物.(附近有功具.)
2/F(D怪只有射箭,掉石頭)
1/F圍4邊(飛升技入呢度,D怪找唔到你.慢慢磨)
G
D 小小boss 只識掉大石,可用時間倒流
令佢地食自己大石.

另外籠中有人質既塞.你有辦法將籠搬走.
D怪就會全部聚集在人質附近
可以將幾個炸桶貼埋一齊,將佢全部PK.
想解龍之淚->解下神廟先->又有yahahah->一大輪解完龍之淚之後想打主線
結果又去左神廟loop
100粒先得一格換到2046
地底除左搵發光根仲有冇方法開地圖?好多地方都冇根
Same追完po落地底打咗半日啱啱先拎到
地底好黑D怪又兇殘

相信大家都係咁
唔驚喎,大把機會可以直接攞特大結晶(即係100粒結晶)
咁都好D
落地底打boss都會跌結晶
睇下地面個地圖,再睇下條根
有d攻略會指曬地點教你攞100粒既寶箱 有好幾個位都有

個老師話要怪物精華 己經有怪物精華 但都係冇反應
其實係主線上神殿條路啲魔像角 都夠用
隊長魔像角加把劍已經有20幾
再遠少少落地底拎把閃士兵劍
再後啲 黑角 上級魔像隊長角20左右 都已經3x
再唔係旅人劍加啲陣地個鐵球整個流星鎚又30
我想問樣先有召喚獸
問下小妹妹講乜
打主線宮殿
我想問組裝小屋,個水池我攞走左條錦鯉,放唔番落去,有冇方法放番條魚入去

同埋有冇得話點放水架?我見佢個形容有講話可以放水
呢個我之前睇其他討論區睇到
話d魚過一段時間會刷新 唔需要擔心
同埋amiibo魚刷完都會過一段時間消失 可以唔洗刷
然後個post主都有嘗試去湖邊撈魚 魚無辦法離開湖 所以都無辦法額外加魚
我放咗唔條魚落去都係反晒肚
想問下右下小地圖唔小心關咗 點開番
你書包入面全部都係死魚黎
你講個D要搵.骷髏怪夜晚自動送上門
威力好勁2隻骨手合成有40攻,雖然真係非常易爛
主要都係用來打一隻小小boss.(打一隻武器就玩完.)
唔會係主力武器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞