[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (24) 94進60強 First blood出現了!

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
老規矩啦,劇透請用深藍色細字,如有任何劇透圖片,請用四層加密

《全民造星V》(英語:King Maker V)是香港電視娛樂於2023年製作的選秀節目。節目原定於2022年製作,但因應MIRROR紅館演唱會事件而押後舉辦,並於2023年1月重新啟動拍攝。節目亦首次與海外華人媒體合作,包括加拿大中文電台和Astro全佳HD。
本季同步在香港、溫哥華及吉隆坡,由7月15日至8月11日招募。跟首兩季一樣,本季只限男性參加者參與。
第一季部分參賽者會到海外發掘有潛質的參賽者,MIRROR正副隊長楊樂文及江𤒹生已在12月到溫哥華,最後選出14位參賽者;而ERROR正副隊長梁業及何啟華則在2023年1月到吉隆坡。海外的參加者收到主辦單位通知後,必須於2023年1月前到香港進行或拍攝節目。
本季共有7000多人報名,原先選出99位參賽者,最終為94位參賽者,並分為兩組。據說強尼在英超直播中提及節目在新年前進行第一輪比賽,拍攝近30小時。
2023年2月10日,舉行《全民造星V》優先場並安排部分入圍參賽者出席與記者媒體見面。

參賽者分成A、B兩組,導師如下
A組:陳蕾、陳健安
B組:韋羅莎、馮允謙

94強名單
https://kingmaker.viu.tv/contestant

https://youtu.be/QEYpwgv-dtI

https://youtu.be/Cax-bv58OEQ
Thx
3號係小豬旗下嗰個台仔?

佢咁嘅背景但係完全冇報導講佢
上個po 有人講得幾好

香港人:我專長 = 普通
馬拉仔:我唔識 = 屈機

viu1好似間唔中都有訪問佢地
電視可能真係難d collar好似都唔算太多節目
但仲未上過chillclub……
早期未成團都好似仲會上下viu嘅7半節目
成咗團就根本無哂影

可能因為未出場+個組合真係無人識
會唔會係真係因為星4講明會簽團返嚟,所以當時簽約嗰陣有寫啲條款係唔畀直接競爭?
咁應該直頭唔會有LT Strayz
黃viu都應該唔會訪問LT

我意思係唔畀喺電視台曝光,因為印象中Strayz同LT都冇用團嘅身份上過Viutv

黃Viu嗰邊我覺得鬆手啲,似係只要唔係TVB嘅人都會問(或者係TVB唔畀黃Viu問啩)
其實早出場好著數
d 評判好鬆手

後面差唔多level 甚至勁少少, 都無哂feel 無燈
可能開始滯滯地,唔夠Impressive(再加眼瞓)嘅話就冇咩意欲撳
KC冇想像中咁乞人憎啵
可以觀望下
無佢條女咁犯眾憎
係馬拉仔humble定香港人自大
點解YouTube 仲未見到lyman 個表演
kc 用達哥讀潮文
香港有啲都humble嘅
不過自稱humble嗰啲都係搶口擔當多
唔知點解淨係佢條片冇係主頁出現
要自己撳入去高清表演純享版個list度搵
搞到勁少人見到佢條片
係咪唔肯簽diutv
佢簽diu感覺似大材小用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞