強積金點樣轉北美股票基金

307 回覆
6 Like 187 Dislike
打去就搞到?
咪咁啦
公開講幾句睇下你有冇呃我先啦
我咩都唔識架
理論上係,但如果你答既資料同佢記錄不符
有機會你係要帶埋身份證同地址證明行一轉
(有少數陷家剷公司要你有第二身份證明,所以拎埋張歡樂支那卡會穩陣D)
咁我打去,佢點畀log in name同密碼我log in?
就咁口講我知?
駛乜搵經紀
上網自己填晒就搞掂
我之前都係自己上網搞
我而家連自己有邊幾間都唔知,簽名唔知簽中定英,點填料
上積金局登記,一嘢睇晒你有乜戶口
知我有乜戶口啫,我唔知簽名同唔知mpf number, 點轉
你如果唔係後生應該有信寄俾你,入面十有八九都叫你登記網上户口,一來方便二來Mpf 公司慳成本,如果冇就自己查你入職填Mpf果個電郵,一定有電郵過俾你,之後自己填表,比較公司
我頭頁咪講左我電話同地址轉晒囉
點會收到信
......
你知自己身份證號碼
你知自己住邊,幾時生日,手機號碼, 電郵嫁嘛

點會搵唔到
甘你查電郵,每年都有個強積金表現概表
地址,電話轉晒
電郵唔記得有冇填
得身份證夠唔夠料
冇呀 得現職宏利有send email畀我
叫上面班話容易既幫你十個九個似你,一問三不知
你知你有邊間戶口,咪打返去check 囉
簽名而家可以簽份身份聲名,唔使再簽返舊MPF一模一樣嘅簽名
以前我簽咗4-5次都話唔啱,DLLM
是旦撞下Aia ,保誠,匯豐,信安果啲
幾號電話?
我打積金局個電話?
你意思係撞咩~

咩黎架
2918 0102
打去問積金局點check 你有邊間mpf公司戶口囉
係煩㗎。當年我都係有6-7個戶口先的起心肝去check 去搞
查下你有開過户,正常第一次會叫你去首次登記網上户口入小小野開返個account,如果你係成員的話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞