強積金點樣轉北美股票基金

307 回覆
6 Like 187 Dislike
你問西晉條友,我從來唔會叫人買儲蓄
剛剛起完底
冇寫喎 即係要咩姐 打兩隻字有幾難
佢都係聽我講強金重好過買儲蓄先整合
係咩 咁自己搞都得啦 洗乜搵經紀
儲蓄保係好野嚟
但你考過過牌未乜撚強積金組合一年轉一次
咁你咪揀間有美股基金嘅射哂過去囉 填張form寄返去姐 如果你射去果間有agent跟咪叫佢幫你follow up囉
家陣十間十間都可以用app或者website搞啦 唔識咪學囉又唔係好難
西晉買左9份保險雖然冇講係咩,但好勁
下 乜唔係間間都有美股揀咩
美股咁大路都冇,咁有咩
google aastock mpf 自己睇啦 做善事咩 agent都唔係做善事啦
基金經理/信託人 真係多謝你
供養左咁多人
你想做生意就睇好啲product 先啦齊牌
叫佢直接搵agent搞算啦
成個殘廢人士咁
嘩 上連登答下野原來係做善事
長知識了
up乜鳩
僱員可每年一次,選擇將供款帳戶內的僱員強制性供款所累積的強積金,轉移至自選的強積金計劃。再轉咪收多啲手續費羅,你第一次轉除非係必要既交易費其他唔收得
屌你 都話agent冇牌唔肯幫我搞
爬下文先寸啦
1. 積金局網有得填 form 查自己名下有咩強積金戶口
2. 積金局網有比較平台睇唔同基金表現,自己 filter 北美股票基金就睇到咩公司有同開支回報果啲資料
3. 揀好去邊間公司就去開戶同填整合 form,填返 1. 果堆戶口射去新戶口
轉強積金都要收charge?玩鬼呀
mpf轉美股都講咗好幾年啦 你唔使開post 淨係search幾個keywords都有哂answer啦
成村人話你蠢 你覺得係人地問題定你問題?
文盲?

咪就係轉公司唔係轉組合,做乜鳩
頂你⋯⋯你轉會唔洗俾你賣股票啲交易費
3果度咁我查到有邊10間公司,之後10間公司逐間去攞form填?
係係係,你啱晒羅,俾你針好未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞