intel呢隻股,簡直係晶片股之恥

114 回覆
187 Like 2 Dislike
之前睇youtube 話垃圾嚟 搭單送都無人要
又收購唔到arm 架構
點打AMD 整合FPGA
泛用型可現場編程AI 晶片

nvda 淨係靠x86根本冇可能贏
我睇好似話堆料唔差,性價比高,但衰driver問題

但intel都keep住update driver其實慢慢變好緊

岩岩做返獨顯都算係咁
所以amd 話要靠玩家市場賺錢
真係嚇一嚇
絕對同意老黃刀法高超
但佢最高階型號冇揸流灘
Notebook市場爭唔少
因為arm架構既apple能耗比有優勢
要睇下今年intel 4良率去到咩水平先
Intel 既制程推進 可能太進取
算係出A990之前練吓手
下季A990先知佢仲有幾多料
我出嚟做左咁耐野真係冇見係AMD既server,聽就聽過
你見唔到是正常,人地唔賣街,除非你係Amazon果d大公司到做
Frontier了解吓
博通有cpu?
真,晶片股之恥
玩嗎 .... arm 好多 router果d
有冇類似cuda嘅野對撼nvda
白痴,佢間廠要2025年先搞掂,你慢慢等
都唔係冇好野, thunderbolt 係佢專利, 所以咁西貴
gpu 只係佢塊chipset其中一種應用, 所有需要大量multiple core既應用都會用到NVDA, 例如AI, bitcoin mining, 宜家NVDA 係AI chip 方面係獨市, 直到MSFT同Google ARM based chip 出爐為止
呢啲市場大量選擇
唔係用緊佢既產品根本唔會揀佢
Intc 4出完再講
唔係呀嘛, milestone, 離量產幾遠呀?Prototype都冇呀
bitcoin mining晨早唔用GPU啦 Ching坐左幾耐?
就算挖礦用GPU 都係只用AMD GPU
NVDA Singal 會打得羸 AMD Double? 鐘培生都打得羸the rock 啦
single*
乜 google 有咁難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞