有隻空雞諗住今舖咁多人撐空姐,係空姐secrets出po諗住圍爐,點知比人屌

126 回覆
297 Like 31 Dislike

班因航空雞一直以來個格都咁臭閪
其實有啲空姐都知咩事,無錯炒咗佢哋係嚴重咗

但調轉第二個國籍一樣情況,錄埋音擺哂上網又真係會一啲事都冇咩

啲支那人小事化係真,但啲人咪一樣對人唔對事,如果對象唔係係支那人,嗰三個空姐根本冇咁多人撐
國泰班空姐不嬲係咁閪,係班人以為空姐對抗支那人,打哂飛機
香港人真係好唔友善
我都唔覺得有咩好笑
細個同外國小朋友傾計
人地聽完我問What is your lamp都冇笑,仲勁有心機糾正我lamp同name有咩分別
國泰入職培訓包唔包同埋心?
班國泰飛雞真係覺得自己英文好勁
真係,反支還反支,但屌啲空雞真係冇屌錯
人地聽唔明聽唔明,笑乜鳩
呢隻空姐係咪覺得自己好叻好醒
簡單further elaboration都做唔到,不斷重復返同一句英文做乜鳩 間公司請件錄音機返公唔好?
笑死 如果佢知對方係中國人點解唔用普通話 中國航線飛香港問英文笑人英文柒 屌你老尾以後帶屋企人去旅行叫佢學定兩文三語先得
人地聽唔明咪直接d問囉
要唔要糖同奶好難咩?定公司有指引一定要咁樣講
懶係要用個自我感覺良好既問法去問之後人地get唔到就自high
Body language都講得出
點樣用身體語言令個客明白問緊佢加唔加奶
English Nazi 係香港文化.。外國會提你,教你但係唔會笑。
究竟係我英文差定係點

how do you drink your coffee
how will you drink your coffee

係解想要咩咖啡冲配/加糖奶咩
唯有渣自己對波幾下表達
人地識用自方法further elaborate
香港呢班弱智港女就企咗響到hang撚咗機咁,跟手響人背後笑鳩人當自己處理咗件事
我聽親都係would you like some milk or sugar?
佢地好多真係夠膽死對住香港人都講英文
佢地一定好撚支持消滅廣東話
其實撐空姐嘅人唔多
只係換轉對家唔係大陸人投訴
呢三個空姐會唔會得到炒魷魚嘅對待呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞