覺唔覺 鄧紫棋 屌打香港大部份女星?

336 回覆
1849 Like 361 Dislike
原來鄧紫棋咁猛料

鄧紫棋在音樂世家成長,她的母親畢業於上海音樂學院聲樂系,舅父為小提琴演奏家,外祖母為聲樂教師,外祖父則是樂團色士風演奏家。在家人薰陶下,鄧紫棋自小熱愛音樂,自5歲起便嘗試作曲及填詞13歲更是完成了英國皇家音樂學院聯合委員會鋼琴檢定考試八級[4][20]。13歲時,因暗戀別校的籃球隊隊長而創作《睡公主》,該歌曲後收錄於首張迷你專輯《G.E.M.》。

中學升讀油尖旺區的真光女書院

從中學一年級起,鄧紫棋不斷地參加各項歌唱比賽,曾於一年內贏得五項歌唱比賽冠軍。

如果冇放棄讀書應該去咗歐美入讀音樂學院

鄧紫棋獲頒第27屆KCA美國兒童選擇獎「最受歡迎亞洲藝人」,第26屆MTV歐洲音樂大獎(EMA)最佳中國大陸及香港地區歌手[9][10]。曾登上福布斯中國百大名人權力榜兩次(2014年第91位[11][12],2015年第11位[13]),福布斯2016年全球30歲以下最具潛質音樂人名單「30 Under 30」中唯一在榜亞洲音樂人
屌你老味,咁當初又屌走佢?
係 所以梁天琦 羅冠聰都係

新香港人值得擁有坐監下場
見到依家mirror當道 所有歌星都要讓路就知
Gem講過樂壇俾呢啲公司壟斷要毁滅再來真係冇講錯
人靚波甜歌好聽 仲要係天才
Eason自嘲眼力差 唔覺G.E.M.大牌
談到鄧紫棋(G.E.M.)在前晚舉行的香港電影工作者總會頒獎禮中獲得「音樂傑出表現女歌手」,升呢與獲得男歌手的他同一Level,Eason笑言:「差唔多啦,佢冇我咁乖囉,我早啲有經歷,佢都仲有一段時間經歷下,係必經階段嚟。」對於G.E.M.被指耍大牌,Eason抵死笑謂:「佢喺我面前冇喎,應該耍唔到。(耍咗你唔覺?)都唔出奇呀,我唔想用目中無人四個字,但我真係成日都睇唔到嘢。」
強混都當鳩嗌
唔使同呢啲人嘈啦
根本傻閪香港人有份做成呢個局面
以前好大包
因為佢自己仲大牌
eason睇住佢大

13歲時,與陳奕迅合拍加州紅月餅義賣廣告

13歲個樣:
https://youtu.be/_ouKJpbkM0o
Eason都叫大牌?
林宥嘉就正,食到身材最正嘅時候
瓊姐呢D真係仆街
嗰陣時佢係有啲肉地先有波
而家瘦哂搞到對奶都縮埋水
大陸人返大陸有咩問題?
G.E.M.冇波? 當年個個記者都捕佢烏低身

問下班垃圾狗仔隊
記者界既交通部

仲有班廢老前輩
係咁屌鳩佢
時間會證一切
以家證明甄妮呢啲先係仆街老屎忽
還漿一個清白
個主持好大波
講左咁多年 係最近1-2年先見到連登讚gem 好感動
奶我條撚有咩唔好?
除左含住撚唱歌其他都可以
Deepfake gem好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞