啱啱先開始玩緊曠野之息。。。

158 回覆
173 Like 40 Dislike
幾年前買switch一路都係玩其他game
冇乜點留意薩爾達 曠野之息呢隻game
最近一玩就一發不可收拾
原來呢個世界唔係冇好遊戲
係自己冇主動去發掘嘗試
啲畫面靚到可以做wallpaper
辛辛苦苦爬上山頂之後睇景好有成就感
望住自己打返嚟嘅進度不斷發展
真係好難停到落手
唯一唔好嘅地方應該係好低幀數
都要玩一排先適應到
不過最近出續作好似冇乜特別吸引力?
點都好啦 我繼續我嘅BOTW之旅
愈玩就愈覺得佢神作
enjoy~
Same
玩到mipha已經冇玩 冇哂意思
我都係啱啱開始玩
未知做緊咩住
我都玩咗幾個鐘先開始知做緊咩 要做啲咩
真!我玩BOTW果時真係好震驚佢果種物理細節位表現,就算依家先開始玩都一樣會有相同感受,(1.2集開場都真心做得不錯,鐘意宮崎駿既動畫就明白,遊戲都可以做到咁既感覺)
但唯一唔好或對自己黎講,玩到後尾打完四大神獸打最後城堡....因為強逼症關係,所有武器隱藏寶物都囉到八八九九,就會忽然無晒興趣玩落去...........
依家再接觸第二集,真係仲未回復到第一集果時果種嘩嘩聲,返工都會掛住隻game既心態!
「不過最近出續作好似冇乜特別吸引力?」
如果你有一代既經驗
然後又睇咗王國之淚個final trailer
咁一開始個新手區域果幾個地方真係唔特別大吸引力
但之後一去返大地圖.........
完全係保留曠野之息優點,重補救返d缺點
只能夠話,如果你曠野之息滿意
王國之淚都一定會玩得好開心
玩完主線,記得補埋個4英杰DLC
如果可以玩埋隻無雙,咁就perfect池啦
真係好正
不過建議你仔細品嚐完第一集
再買第二集玩理
你直程會跪喺度
唔明點解第二集仲可以有咁大嘅突破
我一開頭睇trailer 都冇乜感覺
玩咗先發覺佢有好多嘢係冇講或者賣關子
第一集玩到一半停左,因為成日唔知去邊同埋跟住做咩,但而家剛剛玩第二集,而家應該爆返第一集還是爆第二集再玩返第一集?
會建議分開玩 因為兩集嘅特別能力都有唔同
會影響你過神廟或者做任務嘅思維
人地冇話要兩隻同時玩
我都係最近開始玩..最唔慣就係武器成日爛
搞到成日唔捨得用勁武器
大部分人一開始都係咁,慢慢就會習慣,千金散盡還復來。
瘋狂parry guardians
玩開D跟住任務MARK晒行去邊打完就爆機個D GAME?
其實呢隻都算不過最近都玩緊re4 remake
呢個真 打緊果陣爛劍有啲驚
所以想快啲解大師劍 無限耐久度
第一隻巨獸就打雷果隻
卡撚咗勁耐
前期Perfect guard
臨尾一個backflip再反擊收尾好撚舒服
放心 第一集有排我玩
第二集等多五六年先玩可能都未遲
一定會
唔買好似唔齊全咁
成身唔舒服
擺喺度J都開心
未必一定要用佢嘅
矯正返個概念
曠野之息唔係第一集
明顯人地以switch既集數黎講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞