《真係唔好笑》突被腰斬13集變8集 TVB改時間播仍返魂乏術

213 回覆
387 Like 12 Dislike
由何廣沛、麥美恩(Mayanne)、馮盈盈、郭子豪、彭慧中、方紹聰(奶仔)及羅毓儀(Yuki)擔任主持的TVB競技遊戲節目《真係唔好笑》,於4月1日起逢星期六播映,原定一共13集,但突然遭到TVB腰斬,今日(20日)將會播出最後一集,只播出8集!

節目每集均會邀請不同嘉賓,與主持分成兩隊上演連串搞笑對決,各人要在不同的搞笑攻擊下忍住笑聲,一旦笑出來就要接受大懲罰!其實早於去年已經傳出曾志偉看畢節目首集後有感「真係唔好笑」,欲抽起不播,千萬製作費倒水落海,但事隔一年大執之後,全輯13集綜藝節目終於開播。

FYY被兜頭笠絲襪、整白成塊面、黐上「曱甴腳」眼睫毛及畫上大紅唇。(影片截圖)
不少觀眾「大讚」節目果然如節目名一樣:「真係唔好笑!」(影片截圖)

可惜,節目播出後反應一般,TVB更一直未有公布收視,加上播出時間一改再改,如今更遭到腰斬,可見節目質素!
千萬製作費倒水落海
咁都千萬,袋左9百萬

但事隔一年大執之後
大執=加幾條女
節目名已經說明一切
D遊戲props垃圾到…
搵返查小欣返黎做囉,反正都冇人睇
TVB更一直未有公布收視

tvb: 一早話左公佈不合時宜喎
低收視個d...
有啲似running man
153睇完讚佢地節目名改得好
抄running man 正垃圾 俾左版權費未? 睇死佢都俾唔起
FYY被兜頭笠絲襪、整白成塊面、黐上「曱甴腳」眼睫毛及畫上大紅唇。(影片截圖)

90年代式笑位
其實直播魚樂無窮仲好啦用一千萬買個靚魚缸分分鐘仲高收視或者海洋公園水族館直播
搵森美大哥返嚟好似公子會咁同班女吹水仲高收視啦
俾153大執前嗰個版本應該幾好笑
我要j FYY呀
可以擺係會員收費區
叫FYY著絲襪上腳就即刻高收視啦
咁都要一千萬
今次真係好笑
垃圾
不如重播吳君如個星星同學會仲好啦
各人要在不同的搞笑攻擊下忍住笑聲,一旦笑出來就要接受大懲罰!

條橋係咪抄日本仔24小時絕對不能笑
呢個節目係咪c君搞
抄日本唔準笑節目?
人地播咗廿幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞