傷風/流感/Covid RAT+ve/確診圍爐區(161)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
大大力隊水 等條刀片喉嚨知道你先係大佬
我係咁清喉嚨 煩死佢
今日食左第5日中藥調理身體 慢慢可以訓到
但睡眠質素一般 主要係訓訓下成日咳醒 (每晚重複幾次)
不過D咳都係手尾長 中醫話要調成個月起碼
唉 差唔多830$(含診金)=5日藥(好L貴) 重要自己煲藥(好彩有阿媽幫...)
好返後就係去搵工....再拎D錢ALL IN中藥調理身體
大癲….你點搵的
有 中完多咗好多胃氣胃酸
平時個胃冇咁差
而家食飽少少就消化唔到同頂住頂住想嘔
我地呢派奶個隻好似勁過之前仲帶緊口罩果隻好多咁
唔該哂 想屋企人快啲出院
佢情況冇呢位巴打咁嚴重 只係咳同肺花咗少少
但有長期病患 唔知幾時先出得院
屌,我都係,你會唔會keep住食多一兩星期胃酸藥?
呢幾日食完嘢都有食
因為真係消化唔到同好驚又嘔
過多幾日睇吓點
屌,而家啲口水都係酸⋯⋯
中完好返係咪睇下中醫調理好啲?
間中氣喘乾咳兩下 牙肉痛唔知關唔關事
day1-2 喉嚨劇痛+肌肉痛,冇味覺嗅覺
day3 喉嚨開始唔痛,但開始鼻塞兼鼻水倒流
依家咳到流晒眼淚 黃膽水都嘔埋出嚟啦
幾時先會好返
就嚟全家人都確診咗兩次
咁啱醒起
我都燒到醒咗
急唔嚟喺醫院有咩事都有醫護人員幫手照顧 返咗屋企自己未必handle到突發情況
Day1 半夜feel到喉嚨好乾,狂飲水
Day2 兩條線好深色,喉嚨好乾但唔痛,少咳有鼻水,全身冇咩力,冇發燒,好好訓
Day3 同Day2一樣,食左2粒黃丸仔仲有少少鼻塞但噴完藥又ok,照計食左黃丸仔應該好好訓但碌左好耐都訓唔到

上年第一次確診除左乾咳/鼻水倒流鼻塞之外冇其他病徵但咳得好辛苦,連續咳7-8下咳到胸好撚痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞