[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [19] 討論區之今晚11點你會做d咩?

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
拎馬劇透
一格都未加過
體驗大增
Cheat錢同經驗都要俾理由自己
咁缺乏自我認同打乜撚單機驚
觀塘仲有冇邊度可以平買到game,觀廣全部加到418
唔緊要啦有得升
好想佢快啲出dlc足跡mode
好唔慣
嗚...黎到扮工下午好眼訓...
真係要罸自己抄寫:
我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺我以後唔敢捱夜打機唔訓覺....

礦工之淚
全部都得
不過唔知可唔可以去最終地點直接打爆機
未玩到
1. 基本上係,所以唔使理,神殿可以亂咁嚟
2.自由度無限,只要你空島嗰幾個基礎能力攞曬之後,理論上無嘢係你做唔到,例如嗰個藍圖你都可以唔攞,只不過人哋玩得方便啲姐(除咗某啲特別任務,例如攞大師之劍,需要你升夠兩圈精力)
3. 係,你達到目的就得
4. 冇問題,多數佢都會照俾你接任,然後即刻完成俾奬勵
5. 都算隱藏,通常係上一代dlc嘅衫,但係有冇山窿嗰啲就睇地方,冇話一定有啲咩
啱啱開始玩。你地有冇覺得換武器之後左手放開果陣會有小停頓。對比礦野果個流暢,令我好唔舒服,其他合野drop fps可以忍,係呢樣野攪到我覺得好唔自然
+1
依加先3點幾...........
唔係有咩?
1. 基本上全部任務神殿都冇特定嘅次序,主線你鍾意打邊個先都得。

2.Yes,基本上全部都可以,但係會影響到後期遊戲體驗,例如每打完四個神殿就可以去女神像嗰度換取心或者體力,如果你keep住得三個心痛一圈精力嘅話,你可能會支持唔到去後期打交XD,除非你研究食譜煮一啲提升攻擊力/精力/生命嘅食物. (之前BOTW有唔少大佬speedrun打完基本嗰四個神殿之後就直接衝去打Boss)

3. 係😂除非有幾個神殿係教你戰鬥技巧嗰啲就要跟

4.佢首先會出原本未接任務嘅時候對話,之後就會有完成咗任務之後嘅對話,直接complete (例如個NPC想要某個數量嘅某個物件,你已經提前收集咗嘅話佢會講完任務要求之後就會發現你背包有佢要求數量嘅某個物件之後問你可唔可以俾佢)

5. 呢個我自己都唔清楚,要等其他大佬答😂

(待其他大佬補充)
今集有咩?
有、要解任

炸彈未打到後面唔知今代有冇
咩叫藍圖farm電池
係呀! 係0044 左手停
我以為我個pro controller (新買王國之淚特別版)壞有問題
除左4大能力同滑翔翼係必須
其他冇咩所謂
1補充少少
有啲神廟要降傘同箭先過到
需要解少少主線先拎到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞