[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [19] 討論區之今晚11點你會做d咩?

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
我著到好似隻雀咁
任天堂香港有限公司台灣分公司
呢part其實認真睇下啲字唔難解
講明王之證穿過水滴
有一個係自動車
有一個係渣車撞, 兩座廟黎喎
最後KICK住咗要跳車走....
另一個痴線佬
上集無得撚狗 好多人諗住今集可以
結果都係無得撚
所以....

https://twitter.com/i/status/1658538617093132289
城入面個海利亞盾應該最勁
再買要幾千蚊
未玩過botw,直入totk,open world 既game玩過既得elden ring。

想問以下問題:

1. 係咪所有野都係獨立事件,冇特別既次序?例如你地講果d神殿我倒返轉次序黎打得唔得?會唔會要打完1神殿,拎到key item /新技能先開到2神殿?

2. 主線以外既野係咪都係optional?例如我連馬廊都唔理全程用行得唔得?連果個咩藍圖都唔理,成個地底去都唔去都得?或者1個yahaha 都唔搵都得?或者1個神廟,1個地圖都唔開全摸黑,會唔會卡關過唔到主線?想知隻game既自由度去到咩程度。(例如elden ring 殺左d NPC/搞錯左次序會死任)。

3. 係咪大部分既野都冇指定做法,達到結果就得?例如有d地方係好高,要慢慢上,但就唔知整d咩一野去到最終位置skip哂中間野都得?

4. 如果我唔覺意完成左d野先接任會點?

5. 地圖入面d廟有個寶箱係咪解有隱藏寶箱未開?山洞打左個tick又係點解?係咪見廢墟就一定有井/山洞/yahaha係附近?
請問隻瘴氣鬼手怪到底弱點係咩? 唔係講緊弱點部位

佢除咗隔一排追唔到人就死之外, 有唔少人話射向陽花/光草/水就可以秒殺佢, 但我喺室內試過哂都無料到, 直情好似俾佢吞埋啲花花草草咁

炸彈花係咪唯一solution
要中線對齊其實好難
大體上係 用藍圖copy and paste
強烈建議複製錢和電池,令你體驗大增
你無錢無電要做好多無聊野
如果唔係bug返黎 巴打對眼有無事
礦神
我而家先加咗2小格
但複製呢個動作都幾無聊
係無聊

但比較刷礦,複製容易好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞