[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (21)

388 回覆
5 Like 1 Dislike
有無試過65D?
有 喺知道days 停產後
喺Carousell 買到一個全新
但比起65C 較易空杯 要經常撥肉

兩者比起嚟 體感係65D冇咁勒住&咇肉
但唔知較易空杯嘅情況係咪可接受

另外無論C/D呢個系列都冇了
可能參考吓其他絲嘅包膠試下其他brand
可以試下wacoal 尖杯既65D
再唔係可以試加個薄墊係底support
感謝各位
Thank you 絲打
會試吓Narue 65D先
再唔得就參考吓其他絲嘅size

希望絲打指點一下 感謝
上胸圍 45 度: 77cm
上胸圍 90 度: 78cm
下胸圍拉緊: 66cm

2. 形容下胸型(e.g.上半多肉定下半多肉,尖定圓,胸距等等)
-圓盤型
-低胸位
-胸距少遠
-副乳大

3. 而家著緊咩bra?同你度的數據比size對嗎?
decathlon sports bra

4. 關於戴bra有甚麼煩惱嗎?
餵完一年人奶而家個胸縮到無咁,扁塌塌好醜怪,想請教吓有無bra可以幫手集中返少少。感謝🙏
有無絲試過係mm官網買bra呀?
想問平常著開既size搵返差唔多款既話
理論上係唔係都差唔多架?
去開一間度身訂造幾好著☺️承托力夠
講漏咗係問同牌子既話
因為而家已經著緊
見官網有優惠所以想買
上胸圍 45 度:85
上胸圍 90 度:83
下胸圍拉緊: 73

2. 形容下胸型
下半多肉,lin頭下圓,上胸無肉,有寒背,胸距闊

3. 而家著緊咩 bra? 同你度的數據比 size 對嗎?
Satami 34d/36c, 最近買左wacoal既75c

4. 關於戴 bra 有甚麼煩惱嗎?
覺得戴左bra個胸好底,拉高左個型又成日走位離罩
Wacoal著完個型就幾好,無離罩但個膊好似好痛咁
照計翻我應該係著70b?定應該75?

想試下買pj,但官網好似唔見有days
定有冇sis建議邊款會啱啲?
Sor,打錯,係pj daily
係essentie 買左幾個bra 著左一個月
幾正喎 佢話自己係主打微調功能內衣
真係收到副乳
每試一個款 個姨姨都會入嚟幫我睇 同教我著好啲個bra 同姿勢
啲用料好似都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞