Alton 王智德打機台aka字母粉集合點 (2)

733 回覆
94 Like 35 Dislike
anthony

短頭髮真係好睇好多
唯一要求係“改乜名都好, 唔該要A字頭”

真架?
同佢D隊友比,佢EQ高好多
字母哥值得擁有更多
又有人吹話pr而家捧第個啦
樓主同前一個post既樓主pr
字母哥幾玩得
支持Abel
估唔到 仲以為改佢名會嬲嬲豬
AlphaTauri 好高EQ
Aston Martin 值得更多支持
Alpine世一
Anthony
Aspirin
Ambassador
Aeon大哥
Aprilia 大哥

佢紅肯定連登仔又會反
佢仲要話自己都貪玩
佢又幾睇得開, eq咁高, 有啲加分
唔知遲啲有冇其他鏡仔會客串
啱啱追返尋晚後半part
由討厭Red9去到愛上Red9
收皮啦,又想借啲依推一件垃圾鏡狗出嚟
Alton王智德@MIRROR直播打機被讚貼地View數多過達哥?網民建議全職打機 Yahoo 娛樂圈

MIRROR成員Alton王智德工作機會不敵其他隊員,新歌英文單曲《RUMOURS》MV出鏡率僅得3秒,亦係12子中最少嘅一員。Alton嘅工作表現喺網民印象中似乎唔係幾好,年頭播出嘅ViuTV劇集《大誠實家》雖然擔正,但就被狠批其造型及演技;網民仲話留意到Alton平日喺團體表演中經常甩beat及跳錯舞步,指佢喺各方面都無進步;惟近日Alton於個人YouTube Channel直播打機反而更受歡迎。

Alton嘅YouTube Channel顯示佢加入日期係2013年,但咁多年嚟只係得一首自創Rap歌曲《拜春 BAAI3 CEON1》片段,直至一個月前Alton開始每隔幾日就開Live打機玩《生化危機4》,雖然無露樣,但就一邊打機一邊同觀眾傾計,甚至炒熱氣氛。有網民就喺討論區開PO討論,雖然有部分網民踩Alton:「連打機都咁廢」、「霉到要去撈打機直播」等等;但其餘嘅留言大部分都大讚Alton呢種互動,覺得佢無架子超級貼地:「識做效果,得閒又會自嘲」、「肯同觀眾打成一片已經難能可貴」、「性格係幾好」、「如果喺大陸,可能一人課金100蚊都夠佢買樓」 等等。

事實上,Alton打機直播嘅影片平均每條都有逾1萬人觀看,又有粉絲開設IG專頁紀錄Alton打機搞笑畫面;有網民將Alton與達哥比較,指Alton YouTube直播觀看人數多過達哥,不過有心水清嘅網民就表示二人所用嘅直播平台唔同,Alton用YouTube,而達哥用Twitch,兩者客路及用戶習慣未必相同,唔可以用View數去比較。不過,討論Alton打機嘅留言都相對正面,仲有人留言支持佢全職打機,行出一條新出路。亦因為打機直播令一班連登仔對Alton加深印象,部分網民唔再惡搞Alton嘅英文名,而係直接用「Alton」作稱呼,有網民就留言表示見到有人打啱Alton個名好感動。

新聞無打錯佢個名
尋晚講之後成個禮拜都唔得閒打機
Aeon生性字母粉倍感安慰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞