定期存款邊間好? (24)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
今夏全城最高3.8%活期存款年利率!

以Mox目標戶口勁賺高達HKD3,360現金賞,簡單3個步驟即刻開始:
第一步:建立一個「目標」戶口並命名為「SUMMER」,請緊記用全大寫及切勿加入空格,以作識別。
假如你已經開立了5個「目標」戶口,你只須將其中 一個改名為「SUMMER」再轉入新資金,即可參加並賺取現金獎賞。

如何建立你的「目標」戶口

第二步:2023年5月20日或之前,將以下指定金額的新資金存入「SUMMER」目標戶口。由2023年5月20日至8月20日,每日維持以下指定存款總額。
第三步:完成!高達HKD3,360現金獎賞將於2023年9月30日或之前,直接存入你的Mox戶口。
咁撚煩 見到D目標就唔開胃
係佢表達得on9 ,第三步,完全,咁都叫一步
將自己簡單複雜化
未開戶
mox 定期係咪都高息過inmotion?
新客係咪要去分行開戶口定可以用app開定戶口再去分行做?
半年期ibond好似都有4%
有無人做緊
其實簡單d講就係3個月定期
只係想end隨時拎咁解?
mox唔係重有額外% 但要做任務?
你係咪想知佢條 function 係點所以先咁問……
係呀

最初我入落excel方便睇幾時到期,有啲行網上開單時只有利率,唔會即時睇到利息,所以我會入formula自己計,之後發現間間計法有少少不同,例如有啲有計leap year有啲冇

呢次呢單我只係覺得一望已覺得條數唔啱啦,全部整數但最後出個.99,都估到係rounding問題

不過佢講完呢條formula都係唔match我另一個定期計出嚟的息
但佢有任務有+% wo
要去分行
今日升咗小小 9個月4.15 一年4.1
IBHK 話HKD cap 2% wor
Mox隨時改條款,根本冇保障
係呀 活期
次次用完都會清晒入面d. 錢
hibor升左好多
去左兩間分行 一間無人排都唔比開,一間就話開戶個人病左
expat點開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞