《GTA 6》地圖全面曝光,比前作大3倍,5月17日可能有重大消息公佈

426 回覆
336 Like 25 Dislike
偽善者就係嘅!
諗下好啦
我驚整到2047都未出到6
達哥
GTA SAMP有幸玩過
連登有咩唔會屌?
要反下社會眾人皆醉先覺得自己有型嘛
online版體驗一下 係街行會無啦啦食RPG
亂過Gotham
地圖大可塑性大,DLC 模組都多啲空間
最近玩PS5 GTA5玩到呢到都有呢種感覺
又係用美國做背景悶唔悶啲?我寧願要歐洲、亞洲做背景
我想女角係戴頭巾蒙面包頭女人
一開頭辛辛苦苦做任務就係為買車買炮
有玩開gta5同gtaol既唔會咁講

依一代基本上係公路長度限制,同埋上世代主機既機能限制呢兩樣野,限制左d載具應有既速度,再快既載具都係限左一個好低既上限,做唔出載具間真正既差異,等同突顯唔到用唔同載具既分別,例如我揸跑車,理應可以放d裝甲車,有裝甲又快既車理應係遊戲最後獎品或貴野又或者操控性差d之類

亦因為咁,為左俾d玩家揸唔快都撞車,洛聖都d市民揸車係非常惡意同搏老命咁撞玩家,亦因為咁,d差佬既攔截力度相當有限,佢只能夠拖警星既時長,唔能夠做到真正逐級上既攔截,好易就真係攔死玩家,其間玩家感受唔到警戒既升級帶黎緊張感

而同時其他類型既載具,如飛機,船等,因為港口少機場少,可以發揮既空間就更少,亦唔會有遠d我地揸飛機啦既選擇,因為計返條路程你去機場攞機既距離分分鐘超過任務路程,令直升機,飛天摩托等靈活既載具大行其道,但任務中亦唔可能野野都俾你用,亦唔可能總係安排你去揸飛機飛一段比你原地出發還耗時長既距離,令d多類型既載具發揮極度有限

即使次世代版機能上解決左車既速度,但為時已晚,加上地圖太細俾唔到d快車,唔同類型載具同警察發揮,亦係一個gta5俾出黎既經驗
講過話專登唔整小朋友, 打/殺小朋友npc太過界啦
如果佢做到完全Open world 就好
佢地真係咁樣設計既
VC/SA/4 都係鎖區, 到故事發展先開放, 任務內容亦都係想你"移居"
5都係相同設計, 只係冇鎖區, 用map fogging 同 3個角色 代替

btw 我估好多人只係針對GTAO講嚟講地圖好大
我都同意GTAO 設計上係用盡個地圖嚟拖長遊戲時間
但單機真係唔係好覺
點解咁多負評
尤其是online
load場load成日都未入到去,搞咁多年都係咁
搶劫任係幾好玩嘅,不過啲前置任好多擺到明拖時間
開廠嗰啲又搞到玩隻game都要返工咁
又多外掛又多bug
真心唔明點解會hit咁耐
載具個到其實幾認同 我以中手階段買到超跑未買到戰機呢個時段黎講
以前玩sa渣超跑甩差佬都好緊張 有埋軍佬/坦克追你
依家5得差佬 架超跑改盡對住差佬都唔會比到壓迫感你

暴君呢d更加唔洗講 直情當差佬無到 唔合符現實設定
直情變左科幻game咁
同friend玩咪jeng shit law
可惜我玩嗰陣已經係水尾
屌 個個口味一樣咩
p5夠多人吹啦
但唔鐘意玩jrpg 就會唔想玩
好撚好笑架,重會話GTA5無遊戲性。

但係隻game本身有單機故事,online唔洗再比錢更新左咁多年。

N咁多隻多人/對戰/合作任務小遊戲,都話無遊戲性。

連登永遠係平行時空。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞