美股認真討論區 MMMCCXLII

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
口水call大賭
諗諗吓有CPI驚翻轉賽果無落到注
Surfshark 有無ban到印度vpn
想買嚟睇league pass
見佢有得連印度vpn
1-2k for 2
正股驚閪
60鎂27個月
冇再睇啦, 冇撚用ge
單單係肺炎
人地外國, 好撚正經咁科學解構依個病菌, 點樣傳染, 咩結構乜乜乜
我地.......中國好威, 全球最少感染
飯蛇

今晚路紙
@g

南韓警方以「企圖從石油管道中提取石油」罪拘捕8人。被捕人士年初起以8,000萬韓元按金,及每月450萬韓元租用忠清北道一幢旅館,偷偷在地下室掘隧道,意圖從距離旅館9米的輸油管道偷石油,惟在相隔目標僅30厘米的時候,被警方提前發現。據韓媒報道,他們因擔心機器運作的聲音會惹人懷疑,數月來均以鏟等手動工具挖掘。
油300
你個名我諗起門波老師
牛軍比啲自信啦
咁疊馬都要驚
其實今晚出cpi真係唔洗擔心 一定meet到
Cpi爆升是常識
蓋洛普(Gallup)民意調查顯示,美國人對聯儲局主席鮑威爾經濟管理能力的信心為歷任主席中最差,同時美國人亦對美國的整體經濟領導能力存在懷疑。

只有36%的美國人對鮑威爾有很大或相當大的信心,這是自2001年格林斯潘擔任主席時期開始年度調查以來的新低,信心第二低的是2014年耶倫擔任主席的時期,當時支持率為37%。

聯儲局最初將通脹視為一個暫時性問題,拒絕作出政策調整,但其後聯儲局在意識問題後決定大舉加息,但目前通脹仍遠高於聯儲局的目標水平。民調又顯示,總統拜登的支持度已從去年的40%,下跌至他任期內最低的35%。
一定唔會大beat
依加個市唔會跌,上星期非農爆晒都沒跌,反而升。市場對於年內減息唔係過度樂觀而係盲目相信就係咁。依加就算Cpi超預期都係升,如果Cpi跌就更加升,結論點都係升
有無邊次出完cpi唔係升 ?
嚟多次單日5%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞