煩惱緊裝修風格

95 回覆
1 Like 22 Dislike
咩屋苑咩單位?
同埋你post個 tg 出嚟
就會收到好多cd rom 報價比你
700幾尺 建議你無印簡約風 放大個空間感
700幾絕對唔算細 好多人身痕就走去搞呢搞路 假天花 浪費左本身個空間感
如果自己肯麻煩少少,skip 左個”設計師” 自己搵師傅就平好多
窮撚唔係唔好裝修,而係唔好要求咁多,你冇資格呀
連登講私樓裝修風格?曬氣啦
問公屋皇冠xx算啦
條友彈完你就無再覆你比建議啦
喺連登只有屌無實際意見㗎
鐘意呢種
黃師博真係青泉黎
同一條片用返英文做旁白應該會靚好多
對牛彈琴
香港人最愛c字櫃 到頂櫃 地台
加個燈槽=fashion 牆身加個木條子=日系
整埋隱形門、用磚砌個所謂嘅風呂啲香港人就會讚到你飛起
所有嘢一樣都係mic
呢堆野真係必須,補充裝修外其他必備家品電器有風扇燈,盒仔燈,路軌燈,按摩椅,dyson吸塵機+風筒套裝,吸塵機械人,電力路軌,嵌入式焗爐,洗碗機,斜吸式抽油煙機,浴室寶,電子馬桶/廁板,電熱毛巾架,枱上盤,雨淋花灑,電視一定要掛牆,下面必備中空有燈帶唔擺電視既電視櫃,櫃上放多天線router,marshall喇叭,遊戲機,電視上面空間不規則地加兩三塊層板放飾物,廳一定要有玻璃飾櫃放公仔,首選放bearbrick,其次超級英雄/迪士尼公仔/日系模型等,其餘睇落空白既牆要掛幾幅幾何圖形抽象式畫作,就係咁港式裝修就差唔多完成
上IG大把啦,我之前裝修都係IG搵一堆啱心水,再掟畀個設計師幫我跟呢個方向設計,有方向就夠。
哂能氣 睇相就打哂飛機
先唔講張相有冇tune
香港地撚有咁高樓底同咁多自然光咩
望住張相配色一能定出哂事
講得好中,最怕睇圖無限好。然後揀磚揀色跟足一樣都好,直到師傅洗磚同裝好傢傢俬之前都唔知有冇炒車

呢排睇呢啲相決定顏色搭配睇到好辛苦,睇到好大壓力,好煩燥。連發夢都關裝修事。好驚比左幾十萬出來做左啲怪野出來
無人話打哂飛機
樓主問有咩裝修風格,咪舉例講幾個 share 下 example o者~
好多新樓都有高樓底既,樓主又無講住邊~ 咪大家吹下水囉
網上搵相都係for reference / feel下個mood~ 冇人話跟足嚟配色 / 跟住做就一定岩個project用
室內設計係好多細節(例如座向、戶主生活習慣、個人喜好) 同步驟(揀物料、定色、出3D圖睇效果)
不過喺連登講呢D,學你話齋 "晒撚氣"啦,一定覺得香港室內設計師 淨係 識搵水魚,設計費? 食屎啦咪又係抄~
都係搵返黃屍苦做皇冠柜夠穩陣
黃師傅喺裝修台已經係燦神嘅存在
做少啲入牆櫃
你先可以玩風格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞