數碼暴龍vb討論區(16)新錶開訂 終於正式版?

304 回覆
0 Like 4 Dislike
重玩返想問點有效加vital 值, nfc對戰 對親成長期都輸
加vital值個道具係唔係好難拎
用手機app adventure 拎 vital

對戰輸
兩個方向
1.自己隻獸心情差
唯訓下等下或者轉下其他獸玩下先

2. 或者真係太弱雞
不停train 到ap bp hp都999再打

另外set另一隻成長期或以上做support都好有幫助
心情差點搞 長期喊喊豬
操下就會開心
心情應該無影響 個心情只係話比你知佢sense唔到你心跳/對戰連輸(p.s.對戰連輸3場以上就會受傷 再打有機率死亡 受傷狀態要1個鐘回復)
真正影響勝率係vital 訓練數值(HP/AP/BP) 屬性(疫苗種Va>病毒種Vi>數據種Da>Va 猜包剪揼咁)
個人經驗其實屬性對勝率影響先係最大 逆屬會減命中同迴避 克屬就加 所以如果克屬用完全體打究極體都完全有可能贏 成日都會你打對面5下對面1下都打你唔到
另外set support上面都有巴打講咗 因為低血量就會叫support幫手而且sup attack係必中 所以我成日都會用一隻夠血可以撐到1turn唔死既成長期等佢比人打一下就殘血 下turn壓血用sup attack 2turn OTK
迪路絲係咪要入手啦?
依加仲有冇得經app 對戰刷勝率
麵包生命巴打

一定啦!今次買埋隻新手環添呀!不過唔明點解唔整埋雪球獸同波多獸,搞到個進化綫好唔完美
買邊款新手環?
有新手環?
好奇絲打會買咩色
BEM手環
有冇人知邊到仲有 白帝限dim 卡 買
吖,其實你估佢會唔會出02版特別色呢?

如果求其一隻同迪路獸有關嘅色我都收貨
我覺得唔會有02版(希望我估錯)
不過可以FF下係v仔/蟲蟲色(透明藍/透明深綠)
兩條拼埋仲可以做機甲龍色

迪露色就…
一向呢啲男兒向玩具,女角係冇人權
Hi 迪路絲 好耐無傾計
一見到出迪路獸dim 就諗起你話出迪路dim 你就會出手
終於等到 太好了!!

迪路BB覺得好頹,放貨架最低、最角落位置。。。
想問下合體進化 一般要幾耐
玩緊徽章戰士dim , 兩隻完全體(戰暴同鋼加) 一齊左成晚都未識合
戰暴放面過24小時
謝謝解答,原來要24h, 之前奧米加勁快幾粒鐘就合到
可以睇頭post呀,入面有曬FAQ,多謝支持
呢個指令係取消進化呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞