我推的孩子係咪吹大咗?

436 回覆
548 Like 225 Dislike
我岩岩報左驚
開頭幾好,戀愛真人 show ok, 2.5 次元舞台劇悶到仆街 每位角色爆完 seed 就一話,硬 sell 日本個種職人精神,不過我真係冇乜 feel 同興趣睇
呢套當係職場番係好睇, 講左好多娛樂圈同新興媒體既營運手法同潛規則
當戀愛番就太拖,男主同赤音相戀都理解,男主同加奈好似冇乜特別經歷就話男主其實最在意既係加奈真係睇到 R 哂頭 雖然一睇就知作者有心鋪排加奈做正宮不過一啲轉接都冇就直接屈係有點奇怪囉

利申:追到漫畫 98 話,加奈係好女仔,請男主好好對人
唔係好接受到露比黑化個過程,本身係天真小女孩俾個前社長指點下就變哂做心機女,咁容易嫁咩
套野係第一集賣晒廣告同集中火力sell愛呢個idol但係死左呢個反差先咁紅

佢死左之後其他人物都無佢咁有魅力或者無足夠時間幫其他角色建立形象

作為復仇劇節奏唔快 所以2,3集就開始有人覺得悶同吹大

話佢講日本演藝圈現實又唔算寫實到肉,都係一般二次元眼中嘅三次元演藝界刻版印象
男主由好早已經知自己鍾意加奈唔係赤音啦
赤音由開始已經係工具人
有人話ed唱到走晒音甩聲都講得出
去睇nico見到
捉晒依啲人出嚟用同樣既方式反擊返就顯得有啲無謂 反而似全肯定
無可能會令反對既意見消失
我諗因為咁我先會有相反既結論
老實講我覺得突登開個post出嚟鬧算比面
突登踩人場鬧先乞人憎
真係有興趣入嚟倒不如執幾個有價值既缺點然後對比優劣仲實際
知道缺點既前提下仍然鐘意依個作品就已經賺到
因為已經搵到自己重視既寶物
反正依度主場肯定係條氣唔gur既人多
冇諗住令反對意見消失喎
我只係反問返d 人睇開 / 聽開咩咁高質啫
十個有九個就即刻潛
佢地自己冇勇氣面對啫

開個 po 出黎鬧原來叫做比面
係咪吹大咗?
睇落個語氣可能會係咁姐

咁起碼開個po出嚟都叫做分咗個地盤
係,終於有人講
完全唔知紅D咩, 漫畫後面睇到一半唔想再睇, 近排出動畫又試下再睇,今次半篇漫都睇唔落
劇情好無聊,編排都唔好,加埋D配角戲份但又同主角破案冇關係, 破破下又轉頭講偶像事業
功力唔夠,兩頭唔到岸
問題係男主幾時開始鐘意加奈?
一開始已經講左拍完導演套劇之後大家好耐冇見過,高中先相認。拍今甜時男主既表現似係唔忿氣加奈俾人蝦而出手幫助,呢個亦唔似係男主鐘意加奈既開端,不過加奈鐘意男主就 confirmed
戀愛真人 show 加奈就成個 chapter 唔見左,冇得講
同新生 B 小町篇,男主 cosplay 氹加奈感覺似係想幫新生 B 小町演出成功多過係鐘意加奈
2.5 次元舞台劇冇乜感情線,冇得討論
到露比黑化篇時突然就講逃避加奈係想保護佢,所以要抑壓自己對佢既感情真係完全黑人問號 想問你地條感情線幾時開始的?
問題就係佢單講偶像娛樂都講得好差, 比佢好嘅偶像動漫畫多的是
唔會輪到佢上位
佢爆係因為加左懸疑轉生,但又唔重點講係咩玩法
其實佢講日本演藝圈咁唔湯唔水
當初唔殺死愛 講佢湊仔做idol嘅搞笑漫畫可能仲好
咪同赤音一齊嗰集
主要係設置遊戲既方式令到人覺得落疊就必輸
答出嚟比你屌
唔答又比你屌
成個目的就變咗說服你佢自己先係高質
浪費時間又顯得自大 唔係佢原本想講既嘢

主要都係想用依種方式反轉返個立場去屌人
比我既觀感就係咁
當然你可能唔係想咁做
咁可以做得好睇啲 個氛圍會好睇返少少
雖然而家個氛圍都臭晒
係連登唔講得架
漫畫好睇D , 動畫個劇情推咁慢..第一集打後搞到悶到仆街
不如天國大魔境
復仇係個引子黎既姐
主體內容都係講娛樂圈奮鬥/黑暗
呢類係日本好多人鐘意睇既題材黎
果邊紅唔係無原因
我都覺男主搵緊親生老豆然後突然鍾意咗個交集唔多唔深刻嘅𡃁妹又要保護佢乜乜乜好突兀 保護露比嘅話會正常好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞