港網紅挑戰「問路人借$20買麵包」 港人反應超意外 結局暖心

163 回覆
11 Like 522 Dislike
專才(借錢)
我試過係愉景新城停車場,有個阿伯話跌咗銀包,又趕住湊孫叫我借$100比佢出停車場
留咗電話話還,但結果一去無回頭
我依家唔會再咁容易信人
荃灣嗰邊有幾個職乞成日係度搵食
有個啊婆成日叫人俾錢佢買飯食
專搵啲後生仔埋手
問多佢兩句就跑走
食屎狗廢老
荃灣西/如心下面都試過
一開始就問路話去機場
好人順路帶佢去巴士站之後就開始問你借車費

然後話我答佢我幫你拍卡之後你上車
然後佢都唔識反應 求其搵藉口就走左去
浪費我一番心機

幫佢截埋的士推佢上車

一撚蚑蚑
二撚埋dc9

我試過係愉景新城停車場,有個阿伯話跌咗銀包,又趕住湊孫叫我借$100比佢出停車場
留咗電話話還,但結果一去無回頭
我依家唔會再咁容易信人
荃灣嗰邊有幾個職乞成日係度搵食
有個啊婆成日叫人俾錢佢買飯食
專搵啲後生仔埋手
問多佢兩句就跑走
食屎狗廢老
荃灣西/如心下面都試過
一開始就問路話去機場
好人順路帶佢去巴士站之後就開始問你借車費

然後話我答佢我幫你拍卡之後你上車
然後佢都唔識反應 求其搵藉口就走左去
浪費我一番心機
上次去柴灣做野都撞到
搵食都搵到咁遠
重要係再入既工廠區
無啦啦對住你笑笑口咁講「兄弟,借二十塊來打車」
兄你老母弟咩

幫佢截的士,推佢上車

一撚蚑蚑
二撚dc9

天龙人最喜歡玩測試人性,之後就玩爛了
打車? 搵nigger打佢老母個閪啦
唔咸唔淡既廣東話係咁
我都唔撚得閒理佢啦 做野好忙
無諗過咁偏都有班撚樣搵食姐
我一定唔會理佢
煩到死
屌你老母諗唔到題材拍就搵份工返啦
利用同情心去呃人係佢地專長

所以前排咪有支那細路係日本講唔好幫仆低左既人
對住支那人唔可以做好心
一碌鳩打一船人都係咁話
我要求低啲,即場痾屎,拎番嚟食,我俾三仟

(對方)食完,光速逃脫
我試過6-7年前係深水埗買完電腦拎住2大箱野係度等巴士,
有個阿婆冇啦啦行埋黎問我拎幾百蚊買零食
拎幾十蚊搭車都可能會俾佢,買零食指住間零食物語講
我話冇啊阿婆得大紙,佢居然同我講500蚊都得
最後我話買零食就唔得嫁啦,附近餐廳請你食野啦,
佢又真係帶住我行左去間大家樂定大快活,仆街我就拎住2大箱野
當請左個老人家食野算,佢叫2個餐
好有哲理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞