定期存款邊間好? (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
即日來回fps 就是了
唔該晒

咁簡單,聽日試吓先
你個最壞打算都唔洗輸
請問各位,
因呢兩日中信完咗份港元定期,所以這個月都不能再以新港元資金做港元定期,
但請問美元和港元是否分開計新資金?
IB 電話APP 有無得睇到自己有幾多%利息
account -> MTD interest
如果係想做馬拉松的話即出即入返都會當新資金
大貓加息, 其他銀行係咪都會加
同問
最新驚現20厘高息,讀者沒有眼花,的確是20厘,起存額50萬元,存期為1星期,港元、美元或人民幣均可,1星期速賺約1918元。但要賺高息並非易事,這優惠有以下條件︰

需為建行亞洲全新「貴賓晉裕」或「貴賓理財」客戶,兩個戶口的平均每日結餘分別需為500萬港元及100萬港元。
必需認購指定投資產品,例如基金、債券或結構性股票掛釣產品。
認購產品必需達50萬港元或以上

算吧啦
刷數字遊戲😆😆😆
Etnet換咗新版面仲差左。打直睇永遠只係睇到7日定期
lm
ML有上限架,多餘啲錢拎黎做定期,好過拎去股市化灰

尋日收到push, 渣兜舊定期做完後,再做6個月得2.98,仲少過行山新資金做3個月

渣兜呢水做完,我射過行山就變新資金,洗鬼做你2.98
行山有幾多?
渣打新資金 3.2
岩岩開左ib ,想問係咪就咁轉錢入去,要兌返美金,就每日食到佢既 美金息口?

另外想問,我見佢寫到資產都計息,咁all in買左美股/債,咁係咪都有息收?

唔係
有冇人玩大新活期?知唔知4月嘅息幾時出?
渣打美元點輚返走…..
個app無得開美元支票簿。得港元同人仔
你要先將美元加入個綜合戶口往來 (要係online banking, Open an Account度做)
之後就可以揀開美元支票簿
20厘, 認真 ...擺建行既睇路.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞