(大阪)屋企人誤入咗間好貴餐廳,點算好?

155 回覆
8 Like 97 Dislike
我諗好多人唔知日本食天婦羅可以好貴

係呢度唔好expect好多人識早乙女 av個啲佢地就識

貴還貴 好唔好食至得
我做中餐 通常唔新鮮 過期先會拎去炸

人地係新鮮先拎去炸先收咁貴
唔好搵中餐黎比

簡單講下啦貴係邊
食材唔再講
油溫 時間 上粉漿多少 落鑊手法

同壽司一樣係食功夫既野黎

Btw 佢鑊胡麻油好q貴

其實一般講麻油唔係唔可以加熱?
點解日本仔仲用麻油炸?
碟野食左一半見到張底紙完全無油
頂級野係咁上下

天婦羅係去日本必食,同香港雲泥之別
其實入到餐廳先發覺太貴食唔落手,我寧願直接走都好過死要面嗌嘢食
你直接走都係柒幾秒,而且只係係一個你人生未來都唔會再見面嘅人面前柒
但你而家呢個慘痛經歷會令你記足一世諗返都唔開心

同意 我都試過 間餐廳場外擺左午餐menu 價錢正常
入到去得返晚餐叫貴到癲 即刻說服朋友不如柒一次

其實窮咪窮 完全唔柒

係香港咁多窮人 根本係有錢人Monopoly 剝削窮人既後果 唔係我哋既錯

日本人都可能成世人唔會食呢個價位既野
無需要覺得自己柒

貴還貴 好唔好食至得

唔好搵中餐黎比

簡單講下啦貴係邊
食材唔再講

點解日本仔仲用麻油炸?

哩個世界唔係淨係得一種麻油
お昼 係中午喎
夜晚最平應該 10000 yen

貴還貴 好唔好食至得

唔好搵中餐黎比

簡單講下啦貴係邊
食材唔再講

點解日本仔仲用麻油炸?

哩個世界唔係淨係得一種麻油

關東就會混麻油同其他油 會香啲
關西好似好多都唔用麻油 用綿籽油 呢種就清啲 減少遮蓋食味原味嘅問題
我局住碌咭個心痛到癲

癲到幾乎燒喇叭
好似好撚好食
呢個價食神戶牛好過
我局住碌咭個心痛到癲

癲到幾乎燒喇叭

唔記得轉ac定做乜鳩
以前都試過同老豆老母同另一家人一齊去旅行
咁另一家人個仔盲帶我地去食壽喜燒,點知一入到去成千幾二千蚊一SET
我老豆老母即刻話唔食,即刻坎返出餐廳,個刻覺得柒撚到仆街

So9sad
班架妹有冇著住roller,同d客落order?
原來收服務費+ tax
仆街啦,屋企人玩柒我,話我請姐,,,,,唔撚洗咁話

借尿遁囉
班架妹有冇著住roller,同d客落order?

唔靚
呢間睇門面都知貴, 點有可能係誤入
其實明明係分享食貴野但要扮中伏呃人係咩心態?
係個mon後面笑人炒車笑人覺得你食唔起但其實自己係比得起會好有優越感?

心水清
唔識問人拎過menu 睇先入去??
當買過教瞓啦
好多餐廳門口有餐牌
哂命po 就哂命 po 啦
1200蚊位姐

貴還貴 好唔好食至得

唔好搵中餐黎比

笑咗 公道啲講
樓主食嗰間講到明係高級日本餐廳
上面個巴打睇落應該係喺普通中式餐廳度做
跟住你就話唔好攞中餐嚟比

情況就好似攞啲魚蛋燒賣同懷石料理比
跟住話中餐冇得同日本野比
樓主死gay 佬

貴還貴 好唔好食至得

唔好搵中餐黎比

笑咗 公道啲講
樓主食嗰間講到明係高級日本餐廳
上面個巴打睇落應該係喺普通中式餐廳度做
跟住你就話唔好攞中餐嚟比

情況就好似攞啲魚蛋燒賣同懷石料理比
跟住話中餐冇得同日本野比

唔洗專登打咁長
我意思係唔好拎中餐個處理手法黎比
回應返個位巴打話拎啲渣野去炸
唔係話中餐同日式食物有優次之分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞