嚴選四十大香港娛樂圈高學歷藝人

893 回覆
824 Like 28 Dislike
真正blue blood
但係嗰陣時亞視嘅劇集唔得, 好多都好古板守舊. TVB 比較潮流少少, 創作範圍都大啲. 估唔到過咗幾廿年之後佢哋自己故步自封. 步緊亞視後塵
> 包括麻省理工學院、哈佛大學等。最後曾江選擇了美國「加州柏克萊大學」(University of California Berkeley)攻讀建築系。

寫到好似 UCB 唔及 麻省同哈佛..... 嗰個年代入到其中一間都可以飛天.
lm
冇家底點可以係太陽hea咁多年
扮衛蘭好似
後生樣幾似星之子?
大個咗個山根望落好人工,但係睇番佢細個個山根都係咁高,係無咁寬,應該係大個咗d 五官生開咗佢真係由細靚到大,個樣又鬼鬼地,細個好鐘意佢,會係咁睇佢youtube
最後死係XX入面,唉
女中豪傑
佢成日做商業event 既MC
你唔會知幾時唔想做演員,下下all in咩
而家係大陸偽人
英國伊頓公學
發哥好似都係
你點睇得出佢阿媽後生唔差
Harvard 係讀乜好?
business ??
有的沒的
佢了解完未
讀書叻,運動叻,呢d大學時期已經係super star,但畢完業就變成茄哩啡
明星同演員係兩樣野
亞視長期積弱,無線拍乜垃圾都高收視過佢。唔發電視牌,又無其他競爭對手,越做越鳩。

無法啦,亞視藝員啲樣硬係好岩饞,成陣亞視味。唔講藝員,就連新聞部嘅主播,啲化妝、顏色,都同藝員部一樣,總係陰陰沉沉,無厘朝氣咁。

曾經識人喺亞視客串做嘉賓主持,明明係後生女,皮膚又白又滑,應該好易上妝,偏偏亞視化到佢老咗十年,激到佢紮紮跳!之後佢過無線,啲妝就正常返。

未出世嘅年代,聽聞亞視都有唔少好劇集,鱷魚淚、變色龍嗰啲(佢執笠嗰期,報導有講)。

兩個台嘅幕前幕後嚟嚟去去都係嗰啲人,就算係「尋找他鄉的故事」同「向世界出發」都幾乎係同一個製作班底,至少都係鄧婉媚做監製。
隱藏既身份係博士, 則卷千平
何超蓮算唔算高學歷藝人
"你盲毛....目的...."
你睇吓唔知點拎返黎既巴基斯坦個郭博士, 出到黎係唔係咁有料?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞