究竟淡淡同gogogo幾時先分到勝負?

81 回覆
6 Like 5 Dislike
笑撚死
唔係話租平過息咩?
租樓日日賺都唔賣樓去租
吹到咩大勢
大勢就係樓市報復式反彈而家企穩咗
第一季有晒數據,唔知拗乜
搬唔撚煩架, 租樓有時想整下間屋都唔得

收息年年4厘唔變咩, 收32萬拎30萬交租, 點解唔安安樂樂自住唔洗煩

戇鳩先會all in自住樓, 不過你無唔會明, 返去搵你老母奶閪啦傻仔

廢淡係鐘意精神勝利
撩交嗌完又話人身攻擊你
話你班淡友唔係想上車唔知日日唱淡做乜鳩
又要唔認又想扮到樓市分析師咁唔知做乜柒

你話樓好睇post係想賣樓
解釋完有樓嘅人會諗換樓/兩公婆首置一人一間
你又話人唔睇清楚你講咩
你條公屋仔真係睇下醫生好
撩交嗌?
唔認同你就你撩交嗌?
有人同你睇法唔同就人身攻擊架啦?

咁兇狠阿

你到依家都無睇明我講咩笑死
好心你啦
係連登唱好唱到精神緊張
見人就咬
咁緊張做咩
你唱好樓價就會升咩
喂你當我睇唔明啦咁
咁你講下你係咩意思
沒有淡淡,只有未上車嘅人
係咁說服人睇淡 自己死都唔肯賣樓仲講曬有樓既優點出黎有咩說服力??
爭咩呀笨....樓淡gogogo
幾時上連登講嘢等於要說服人 你弱智啫我唔係呀

樓價跌係睇法, 唔洗賣自住樓去證明自己架傻仔

生活求安穩唔係乜都要all in架
純粹搵個網絡平台發洩就講完

姐係老母煮飯好撚難食 都係又冇錢 又唔可以斷絕關係 焗住食
咩當你睇唔明
你係睇唔明

你話日日係度唱淡
目的係為左上車

我話咁日日唱好係因為賣緊樓咩
其實係反問句黎架~
我無話過樓好睇po就係賣樓丫

意思係
唱淡未必就係想買樓
唱好都未必因為想賣樓
講到係連登唱好唱淡會影響樓價咁

估唔到你起哂鋼咁兇狠
原來咁樣就係撩交嗌
令你感到威脅需要人身攻擊去反擊
agger
咁係你老母煮屎俾你食啫, 關人咩事
本身住得好好哋, 點解要為賺多少少搞咁多嘢
再講, 上連登一向鳩up鳩屌架啦, 上到你咁真心嘅
其實我淨係問你睇岩上車盤未
原來咁就叫起晒鋼
唔好意思囉係我唔岩
「搬唔撚煩架, 租樓有時想整下間屋都唔得
收息年年4厘唔變咩, 收32萬拎30萬交租, 點解唔安安樂樂自住唔洗煩」

所以d人咪買樓自住囉
得啦得啦
你鐘意啦
今日既我上夠連登啦
跌落地都拿返揸沙
廢淡真係好撚野
無錯, 人始終要住, 一直都講有需要有能力就買

睇好睇淡同有無樓無關係, 有樓可以睇淡, 無樓都可以睇好
咁點解d人安安份份買屋自住都要比人咀咒、又接火棒又盛?
啲傻仔話 $800 萬要收息,on99 講到個個都fullpaid 左咁。
真心?? 見到你日日無病呻吟
成班淡友望住你真係o曬咀
講曬有樓優點出黎 想班乞衣點附和你啊
一路唱跌 一路言行不一
樓價會跌不過有樓
老母煮得難食 不過繼續食
番工好攰 不過都係要番
去旅行機票好貴 不過都係想去
養私家車成本好高 不過都係要養
起碼我無咁做先, 嗰啲傻淡亂屌出面有po批鬥緊了
計好哂數有能力, 供自住樓點都好過租
最緊要穩定收入同埋keep住流動資金
供樓租樓都有優點缺點, 人人追求嘅嘢唔同, 睇哂兩邊有咩問題
總有人唔同意見, 無人附和唔通唔講得嘢咩
唔係幾十歲人仲要靠上連登搵認同先有存在感下話
發表意見 唔係搵認同咁??咁你發表網絡平台做咩 去文具鋪 買本薄自己記錄低咪得囉

例如:2023.04.26 今日番工好攰 不過要供樓要養家 我唔可以quit 所以我都係早d訓 聽日要番工
分勝負!? 淡淡覺得自己係長期勝利緊wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞